Hem > Säkerhet > Använda SSL/TLS > Introduktion till SSL/TLS > Fördelarna med att använda SSL/TLS

Fördelarna med att använda SSL/TLS

Den främsta fördelen med att använda SSL/TLS är att det garanterar säker utskrift via ett IP-nätverk genom att begränsa obehöriga användare från att kunna läsa data som skickas till maskinen. SSL:s huvudsakliga försäljningspunkt är att det kan användas för att skriva ut konfidentiell information på ett säkert sätt. Personalavdelningen på ett stort företag skriver t.ex. kanske regelbundet ut lönebesked. Informationen som finns på dessa lönebesked kan, utan kryptering, läsas av en annan nätverksanvändare. Med SSL/TLS, kommer däremot den som försöker hämta informationen endast att se en konstig sida med koder och inte det verkliga lönebeskedet.