Hem > Säkerhet > Använda SSL/TLS > Introduktion till SSL/TLS > Kort historik gällande SSL/TLS

Kort historik gällande SSL/TLS

SSL/TLS skapades ursprungligen för att skydda information på Internet, speciellt data som skickas mellan webbläsare och servrar. Om du t.ex. använder Internet Explorer för bankärenden på Internet och du ser https:// och det lilla hänglåset i din webbläsare använder du SSL. SSL växte sedan till att fungera med andra program som t.ex. Telnet, skrivare och FTP-programvara till att bli en universell lösning för säkerheten online. Konstruktionens ursprungliga syfte används fortfarande idag av många återförsäljare och banker online för att skydda känslig data som t.ex. kreditkortsnummer, kundregister osv.

SSL/TLS använder extremt höga krypteringsnivåer och anses som säkert av banker över hela världen.