Hem > Innan du använder din Brother-maskin > Säkerhetsföreskrifter

Säkerhetsföreskrifter

Följ dessa riktlinjer för att undvika alstring av rök eller värme, explosion, brand eller skada.
FARA

Uppladdningsbart litiumjonbatteri

Följ noggrant följande föreskrifter för det uppladdningsbara litiumjonbatteriet (kallas hädanefter ”uppladdningsbart batteri”). Om dessa föreskrifter inte följs kan det leda till överhettning, läckage eller sprickor i batteriet som skapar kortslutning, explosion, rök, brand, elektriska stötar, skador på dig eller andra eller skada på produkten eller annan egendom.

• Använd bara för avsett ändamål.
  • Försök INTE ladda batteriet med en laddare som inte stöds.
  • Du ska INTE ladda, använda eller lämna batteriet på platser med höga temperaturer (över 60°C).
  • Låt INTE det uppladdningsbara batteriet komma i kontakt med eller vara nedsänkt i vatten.
  • Håll borta från värme och öppen eld.
  • Anslut INTE plus- och minuspoler med metallföremål som ledningar. Förvara INTE batteriet tillsammans med metallföremål.
  • Kasta, slå eller skada INTE batteriet på något sätt.
  • Löd INTE fast några anslutningar på batteriet.
  • Ta INTE isär, modifiera eller försök reparera det uppladdningsbara batteriet.
  • Kassera batterier på lämplig insamlingspunkt. Se till att följa alla tillämpliga lokala regelverk.
  • När du laddar det uppladdningsbara batteriet ska du endast använda batteriladdaren som är specifikt utformad för det uppladdningsbara batteriet.
  • Använd INTE det uppladdningsbara batteriet i korrosiva miljöer, som områden med salthaltig luft, saltvatten, syra, basiska ämnen, korrosiva gaser, kemikalier eller frätande vätska.
  • Använd INTE det uppladdningsbara batteriet om det är skadat eller läcker.
  • Använd INTE det uppladdningsbara batteriet med polerna (+) (-) omvända. Kontrollera riktningen på det uppladdningsbara batteriet innan du sätter i det och försök inte att tvinga i det uppladdningsbara batteriet i din skrivare. Om du laddar det uppladdningsbara batteriet med polerna omvända kan det leda till en onormal kemisk reaktion i det uppladdningsbara batteriet eller onormalt strömflöde under urladdning.
  • Anslut INTE det uppladdningsbara batteriet direkt till hushållets elkälla.
  • Vätska (elektrolyt) som läcker från skrivaren eller det uppladdningsbara batteriet kan tyda på att batteriet är skadat. Om det uppladdningsbara batteriet läcker slutar du omedelbart att använda din skrivare och isolerar den genom att lägga den i en påse.

Vidrör INTE elektrolyten. Sök läkarvård om elektrolyten kommer i ögonen. Gnugga inte. Skölj omedelbart dina ögon med vatten kontinuerligt i 15 minuter. Om du låter det vara kan elektrolyten skada ögonen. Om det kommer elektrolyt på hud eller kläder ska du omedelbart tvätta med vatten.

• Lägg INTE det uppladdningsbara batteriet eller skrivaren med det uppladdningsbara batteriet isatt i en mikrovågsugn eller tryckbehållare.
  • Släng INTE det uppladdningsbara batteriet i eld eller avsiktligt hetta upp det. Det kan leda till att den interna isoleringen smälter, att gas bildas eller att säkerhetsmekanismerna fallerar. Dessutom kan elektrolytvätskan fatta eld.
  • Låt INTE ett tömt uppladdningsbart batteri sitta kvar i skrivaren under en längre period. Det kan korta ned livslängden på det uppladdningsbara batteriet eller leda till elektriska stötar.
  • Om skrivaren endast går att använda under en kort tidsperiod trots att det uppladdningsbara batteriet är fulladdat kan det uppladdningsbara batteriet ha nått slutet på sin livslängd. Byt ut det uppladdningsbara batteri mot ett nytt. När du tar bort och ersätter det uppladdningsbara batteriet ska du täcka terminalerna på det gamla uppladdningsbara batteriet med tape för att undvika att batteriet kortsluts.
VARNING

Skrivare

• Använd INTE skrivaren när dess användning är förbjuden, t.ex. på flygplan. Flygplanets utrustning kan påverkas vilket kan orsaka olyckor.
  • Använd INTE skrivaren i omgivningar som omfattas av särskilda krav, t.ex. i närheten av medicinsk utrustning. Elektromagnetiska vågor kan påverka medicinsk utrustning negativt.
  • Placera INTE produkten nära kemikalier eller på en plats där kemiskt spill kan inträffa. Organiska lösningsmedel, till exempel bensen, thinner och doftsprayer, får INTE komma i kontakt med plasthöljet eller kablar. De kan göra att plasthöljet deformeras eller löses upp, vilket medför risk för elektriska stötar eller brand. De kan också göra att produkten inte fungerar som avsett eller att färgen skadas.

Skrivare, nätadapter (tillval) eller biladapter (tillval)

• Om främmande föremål hamnar i skrivaren eller dess kontakter och portar, måste du sluta använda skrivaren och stänga av strömmen. Koppla sedan från alla kablar som är anslutna till printern eller ta bort batteriet.
  • För INTE in främmande föremål i kontakten på nätadaptersladden. Det kan orsaka brand eller en elektrisk stöt.
  • Använd och förvara INTE skrivaren på följande platser, annars finns det risk för brand, elektriska stötar eller skador:
    • Nära vatten, till exempel i ett badrum eller nära en varmvattenberedare, eller i en miljö där luftfuktigheten är mindre än 10% eller höre än 90% för drift.
    • På en plats där den utsätts för regn eller fukt
    • På extremt dammiga platser
    • I en miljö där temperaturen är mindre än -20°C eller högre än 55°C för drift, såsom nära en öppen eld, värmare eller i direkt solljus
    • I en bil som står i solen
    • På en plats där det kan uppstå kondens
  • Vidrör INTE nätadaptern och produkten under åskväder.
  • Vidrör INTE anslutningskontakterna med våta händer eftersom det kan leda till elektriska stötar, skador på utrustning, rökbildning eller att brand uppstår.
  • Ta INTE isär eller försök modifiera produkten.
  • Utsätt INTE produkten för kemikalier eller antändliga sprayer.

Exempel på antändliga sprayer:

• dammborttagare
    • bekämpningsmedel
    • desinfektionsmedel och doftsprayer som innehåller alkohol
    • organiska lösningsmedel och vätskor, till exempel alkohol.
  • Använd och förvara skrivaren, andra komponenter och förpackningspåsar utom räckhåll för barn.
  • Ta ut batteriet eller koppla från kablarna vid transport.
  • Om skrivaren inte ska användas under en längre period tar du ut batteriet och kopplar från kablarna innan du lägger undan den för förvaring.
  • Placera INTE tunga föremål på skrivaren eller USB-kabeln.
  • Böj INTE med kraft eller dra i USB-kabeln.

Uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Håll undan från små barn. Kontakta sjukvården omedelbart vid förtäring.
  • Sluta använda batteriet om det uppstår synliga avvikelser som lukt, värme, deformationer eller missfärgning.

Nätadapter (tillval), biladapter (tillval)

• Får endast användas med den angivna produkten.
  • Sätt in kontakten ordentligt i uttaget.
  • Använd nätadaptern med en AC 100 V - 240 V 50/60 Hz eluttag och biladapter med DC 12V.
  • Låt inga metallföremål komma i kontakt med kontakter och portar.
  • Dra INTE i kabeln vid frånkoppling av nätadaptersladden. Håll i själva kontakten när du drar ut kabeln ur eluttaget.
  • SKADA INTE, vrid, böj kraftigt, dra i, placera föremål på eller bind fast nätadaptern och biladaptern.
  • Var försiktig så att nätadapterns och biladapterns kablar inte blir klämda.
  • Överbelasta inte eluttag.

VAR FÖRSIKTIG

Skrivare

• Rör INTE vid bladet eller skrivhuvudet. Om du gör det kan det orsaka skador.
  • Håll INTE skrivaren i luckan för rullens utrymme eller i guiden för rullen. Det finns en risk för att luckan kan lossna eller för att skrivaren faller i golvet.
  • När du ansluter kablar och tillbehör måste du följa tillämpliga instruktioner.
  • Rör INTE vid skrivhuvudet eller metalldelarna kring huvudet.
    image
  • Om skrivaren används under en längre tid kan de markerade skrivardelarna bli tillräckligt varma för att orsaka en lättare brännskada.
    image

Uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Om du får batterivätska på huden eller kläderna sköljer du omedelbart med rent vatten.

Nätadapter (tillval), biladapter (tillval)

• Se till att du alltid kan komma åt kabeln till adaptern så att du kan koppla från den omedelbart i en nödsituation.

Bältesklämma

• Se till att bältesklämman är ordentligt fastsatt på skrivaren och bärarens bälte.

VIKTIGT
  • Ta INTE bort etiketterna som är fastsatta på skrivaren. Dessa etiketter innehåller användningsinformation och anger skrivarens modellnummer.
  • Tryck INTE på strömbrytaren eller LED-indikatorn med ett vasst föremål, t.ex. en penna. Det kan skada knappen eller LED-lampan.
  • Transportera INTE skrivaren med kablar anslutna till skrivarens DC-kontakt eller USB-port. Kontakten och portarna kan ta skada.
  • Förvara INTE skrivaren i ett område som utsätts för höga temperaturer, hög luftfuktighet och direkt solljus eller damm. Det kan orsaka missfärgningar eller fel.