Hem > Innan du använder din Brother-maskin > Allmänna försiktighetsåtgärder

Allmänna försiktighetsåtgärder

Skrivare

• Beroende på område, material och miljöförhållanden kan det hända att etiketten skalas av eller fastnar permanent, eller att etikettens färg ändras eller överförs till andra föremål. Innan du sätter fast etiketten ska du kontrollera miljöförhållandena och materialet. Testa etiketten genom att fästa en liten del av den på en undanskymd del av den avsedda ytan.
  • Om både Bluetooth-funktionen och den trådlösa nätverksfunktionen är påslagna samtidigt kan kommunikationshastigheten minska på grund av radiostörningar. Om detta inträffar, stäng av funktionen som du inte använder (Bluetooth-funktionen eller den trådlösa nätverksfunktionen).
  • Täck INTE över eller för in främmande föremål i pappersutmatningsfacket, DC-kontakten eller USB-porten.
  • Använd INTE förtunningsmedel, bensen, alkohol eller några andra organiska lösningsmedel när du rengör skrivaren. Det kan skada ytans finish. Använd isopropylalkohol eller etanol endast när du gör rengör skrivhuvudet eller rullen. Använd en mjuk, torr trasa för att rengöra skrivaren.
  • Om skrivaren inte ska användas under en längre period tar du ut rullen ur skrivaren.
  • Se till att luckan för rullens utrymme alltid är stängd.
  • I den här skrivaren används termopapper. Om det utskrivna papperet innehåller bläckrester, till exempel om någon har skrivit på det eller stämplat det, kan bläcket göra att trycket bleknar eller blir missfärgat. Bläcket kan också ta tid att torka.

Trycket kan blekna eller bli missfärgat om etiketten kommer i kontakt med följande: produkter av vinylklorid, föremål av läder som plånböcker och portmonnäer, organiska ämnen som alkohol, ketoner och estrar, tape, radergummin, gummimattor, markerbläck, permanent markerbläck, korrigeringsvätska, karbon, lim, ljuskänsligt papper, handkrämer, hårvårdsprodukter, kosmetika, vatten eller svett.

• Vidrör INTE skrivaren med våta händer.
  • Använd INTE papper som är vikt, vått eller fuktigt. Det finns risk för en felmatning av papperet och andra fel.
  • Vidrör INTE papper eller etiketter med våta händer. Det medför risk för fel.

Skrivare, nätadapter (tillval), biladapter (tillval) eller tillbehör

• Följ alla tillämpbara föreskrifter vid kassering av dessa produkter.