Hem > Ställa in din skrivare > Ladda batteriet

Ladda batteriet

Tips för att använda batteriet

Ladda det uppladdningsbara batteriet helt innan du använder skrivaren.
image
  • Utskrifter med hög densitet (mörka) laddar ur batteriet snabbare än utskrifter med låg densitet. Justera inställningen för svärtningsgrad i Enhetsinställningar. Mer information imageimage Liknande ämnen
  • Batteriladdningen måste ske i en miljö med en temperatur mellan 0 °C och 40 °C, annars laddas inte batteriet. Om laddningen avbryts på grund av att omgivningstemperaturen är för hög eller för låg ställer du skrivaren på en plats där temperaturen är mellan 0 °C och 40 °C och försöker ladda igen.
  • Rekommenderad laddningstemperatur för batteriet är mellan 5 °C och 35 °C.
  • Om skrivaren används både när batteriet är installerat och nät- eller biladaptern är ansluten, kan laddningen avbrytas även om batteriet inte är fulladdat.
Batteriegenskaper

Tänk på följande så fungerar batterierna bäst och håller längre.

• Undvik att använda eller förvara batteriet på platser där det utsätts för mycket höga eller låga temperaturer eftersom det då försämras snabbare.
  • Ta ut batteriet om du inte använder skrivaren under en längre tid.
  • Förvara batterier med mindre än 50 % laddning på en sval och torr plats och utan direkt solljus.
  • Ladda om batteriet var sjätte månad om det förvaras under längre perioder.
  • Det är normalt och säkert för skrivaren att bli varm medan den laddas. Koppla bort laddaren och sluta använda skrivaren om den känns het när du rör vid den.
  • När skrivaren är påslagen visas batterihälsan på LCD-skärmen.

För indikering av batterihälsans nivå imageimage Liknande ämnen

Ladda batteriet med en USB-kabel

image
  • USB typ C-kabel ingår ej.
  • Kompatibel USB-kabel: USB typ C till USB typ C (5 V, 1,5 A eller mer)
  • Kompatibel USB-laddare: USB typ C (5 V, 1,5 A eller mer)
  1. Kontrollera att det är installerat i skrivaren.
  2. Öppna USB-portens lucka.
  3. Anslut USB-kabeln till USB-porten på skrivaren och sedan antingen till datorn eller till en kompatibel USB-laddare.

Ladda batteriet med en nätadapter (tillval)

Nätadaptern och nätadaptersladden är valfria tillbehör. Se till att köpa rätt nätadapter och nätadaptersladd för den region där skrivaren kommer att användas när du köper skrivaren.
  1. Kontrollera att det är installerat i skrivaren.
  2. Öppna luckan till DC-kontakten och anslut nätadaptern (PA-AD-600A) till skrivaren.
  3. Anslut nätadaptersladden till nätadaptern.
  4. Anslut nätadaptersladden till ett närliggande eluttag (100 V AC–240 AC, 50/60 Hz).
    image
    1. Nätadapter
    2. Nätadaptersladd

Ladda batteriet med en biladapter (tillval)

Anslut skrivaren till fordonets 12-volts DC-uttag (cigarettändare eller liknande) för att ladda det uppladdningsbara batteriet.
image
Biladaptern är ett valfritt tillbehör.
  1. Kontrollera att det är installerat i skrivaren.
  2. Anslut biladaptern (PA-CD-600CG/PA-CD-600WR) till fordonets 12-volts DC-uttag.
  3. Öppna luckan till DC-kontakten och anslut biladaptern till skrivaren.
    image
    1. Biladapter

Ladda batteriet med batteriladdaren (tillval) eller laddningsvagga (tillval)

Det går att ladda batteriet med batteriladdaren (tillval) eller laddningsvaggan (tillval). Mer information imageimage Liknande ämnen

Stoppa laddning av batteriet

När du vill stoppa batteriladdningen kopplar du bort skrivaren från datorn eller strömkällan.