Hjem > Inden du tager din Brother-maskine i brug > Sikkerhedsforanstaltninger

Sikkerhedsforanstaltninger

Følg disse retningslinjer for at undgå risiko for røg eller varmeudvikling, eksplosion, brand eller personskade.
FARE

Genopladeligt Li-ion-batteri

Overhold omhyggeligt følgende forholdsregler for det genopladelige Li-ion-batteri (omtales herefter som ”genopladeligt batteri”). Hvis disse forholdsregler ikke følges, kan overophedning, lækage eller revner i batteriet medføre elektrisk kortslutning, eksplosion, røg, brand, elektrisk stød, skader på dig selv eller andre eller skade på produktet eller anden ejendom.

• Må kun bruges til det tilsigtede formål.
  • Forsøg IKKE at oplade batteriet med en ikke-understøttet oplader.
  • Du må IKKE oplade, bruge eller efterlade batteriet på steder med høje temperaturer (over 60°C).
  • Lad IKKE det genopladelige batteri komme i kontakt med eller blive nedsænket i vand.
  • Skal holdes væk fra varme og ild.
  • Du må IKKE tilslutte + og - polerne til metalgenstande som f.eks. ledninger. Du må IKKE transportere eller opbevare batteriet sammen med metalgenstande.
  • Du må IKKE kaste, slå eller beskadige batteriet på nogen måde.
  • Du må IKKE lodde tilslutninger på batteriet.
  • UNDGÅ at ændre, forsøge at reparere eller skille det genopladelige batteri ad.
  • Aflever batterierne på et passende indsamlingssted. Sørg for at overholde alle relevante lokale love og bestemmelser.
  • Når det genopladelige batteri oplades, skal du bruge den batterilader, der er designet specifikt til det genopladelige batteri.
  • Brug IKKE det genopladelige batteri i ætsende miljøer, f.eks. områder, hvor der er saltholdig luft, saltvand, syrer, alkali, ætsende gasser, kemikalier eller andre ætsende væsker til stede.
  • Brug IKKE det genopladelige batteri, hvis det er beskadiget eller lækker.
  • Brug IKKE det genopladelige batteri med polerne (+) (-) vendt modsat. Kontrollér retningen af det genopladelige batteri, inden det sættes i, og prøv ikke at tvinge det genopladelige batteri ned i din printer. Opladning af det genopladelige batteri med polerne vendt modsat kunne forårsage en unormal kemisk reaktion i det genopladelige batteri eller et unormalt strømflow under afladning.
  • Tilslut IKKE det genopladelige batteri direkte til en almindelig stikkontakt.
  • Væske (elektrolyt), der lækker fra din printer eller det genopladelige batteri, kan tyde på, at det genopladelige batteri er beskadiget. Hvis det genopladelige batteri lækker, skal du omgående holde op med at bruge din printer og isolere printeren ved at lægge den i en pose.

Rør IKKE ved elektrolytten. Hvis du får elektrolyt i øjnene, må du ikke gnide i dem. Søg lægehjælp. Skyl omgående øjnene med rindende vand, i mindst 15 minutter. Hvis der ikke gøres noget, kan elektrolytten forårsage øjenskader. Hvis du får elektrolyt på huden eller tøjet, skal du omgående skylle med vand.

• Læg IKKE det genopladelige batteri eller en printer med det genopladelige batteri installeret i en mikrobølgeovn eller i en højtryksbeholder.
  • Bortskaf IKKE det genopladelige batteri i åben ild eller ved bevidst at lade det blive overophedet. Dette kunne medføre, at den indvendige isolering smelter, at der slipper gas ud, eller at sikkerhedsmekanismer ikke fungerer korrekt. Derudover kunne elektrolytopløsningen bryde i brand.
  • Lad IKKE et afladet genopladeligt batteri være i din printer i en længere periode. Dette kunne forkorte levetiden for det genopladelige batteri eller medføre en elektrisk kortslutning.
  • Hvis din printer kun kan bruges i en kort periode, selvom det genopladelige batteri er fuldt opladet, kan det genopladelige batteri være nået til slutningen af dets brugstid. Udskift det genopladelige batteri med et nyt. Når det genopladelige batteri fjernes og udskiftes, skal du dække terminalerne på det gamle genopladelige batteri med tape for at undgå at forårsage kortslutning i batteriet.
ADVARSEL

Printer

• Brug IKKE printeren på steder, hvor det er forbudt at bruge den, f.eks. ombord på et fly. Dette kan påvirke flyets udstyr og kan føre til ulykker.
  • Brug IKKE printeren i særlige miljøer, f.eks. i nærheden af hospitalsudstyr. Elektromagnetiske bølger kan medføre, at hospitalsudstyret ikke fungerer korrekt.
  • Placer IKKE produktet i nærheden af kemikalier eller på et sted, hvor der kan blive spildt kemikalier. Lad IKKE organiske opløsningsmidler som f.eks. benzen, fortynder, lakfjerner eller lugtfjernere komme i kontakt med plastiklåget eller kablerne. Disse kan medføre, at plastiklåget vrides skævt eller går i opløsning, hvilket kan føre til elektrisk stød eller brand. De kan også medføre, at produktet ikke fungerer korrekt eller bliver misfarvet.

Printer, lysnetadapter (ekstraudstyr) eller biladapter (ekstraudstyr)

• Hvis fremmede genstande kommer ind i printeren eller dens stik/porte, må printeren ikke længere bruges, og den skal slukkes. Frakobl derefter alle kabler, der er tilsluttet printeren, eller fjern batteriet.
  • Sæt IKKE fremmedlegemer i netledningens stik, da der ellers kan opstå forbrændinger eller elektrisk stød.
  • UNDGÅ at bruge eller opbevare din printer på følgende steder, idet der ellers er risiko for brand, elektrisk stød eller skader:
    • I nærheden af vand, f.eks. I et badeværelse eller i nærheden af en vandvarmer, eller i et miljø, hvor luftfugtigheden er lavere end 10% eller højere end 90% ved drift.
    • På steder, hvor den udsættes for regn eller fugt
    • På meget støvede steder
    • I et miljø, hvor temperaturen er mindre end -20°C eller højere end 55°C ved drift, såsom nær åben ild, varmelegemer eller i direkte sollys
    • I en lukket bil, der står i solen
    • På et sted, hvor der kan dannes kondens
  • Rør IKKE ved lysnetadapteren og produktet i tordenvejr.
  • Rør IKKE tilslutningsportene med våde hænder, ellers kan der opstå elektrisk stød, beskadigelse af udstyr, røgdannelse eller brand.
  • Du må IKKE skille produktet ad eller ændre det.
  • Hæld IKKE kemikalier i produktet, og spray ikke med brændbare produkter.

Eksempler på brandbar spray:

• Støvfjernere
    • Pesticider
    • Desinfektionsmidler og desodoranter, der indeholder alkohol
    • Organiske opløsningsmidler eller væsker, som f.eks. Alkohol
  • Brug og opbevar printeren, andre komponenter og emballageposer uden for børns rækkevidde.
  • Fjern batteriet, eller tag kablerne ud under forsendelse.
  • Hvis printeren ikke skal bruges i længere tid, skal du fjerne batteriet og frakoble kablerne inden opbevaring.
  • Placer IKKE tunge genstande på printeren eller USB-kablet.
  • Bøj IKKE USB-kablet med magt, og træk IKKE i det.

Genopladeligt Li-ion-batteri

• Opbevares utilgængeligt for små børn. Kontakt omgående nødhjælpstjenesten i tilfælde af indtagelse.
  • Stop brugen af batteriet, hvis du oplever unormale forhold som f.eks. lugt, varme, deformiteter eller misfarvning.

Lysnetadapter (ekstraudstyr), biladapter (ekstraudstyr)

• Brug kun med det specificerede produkt.
  • Sæt stikket godt fast i stikkontakten.
  • Brug AC-adapteren med en AC 100 V - 240 V 50/60 Hz stikkontakt og biladapter med DC 12 V.
  • Lad IKKE nogen metalgenstande komme i kontakt med stik og porte.
  • Træk IKKE i selve ledningen, når AC-adapteren frakobles. Hold i stikket, og træk det ud af stikkontakten.
  • Du må IKKE beskadige, vride, bøje kraftigt, trække i, placere genstande på eller binde lysnetadapteren og biladapteren.
  • Lad IKKE lysnetadapterens eller biladapterens kabler blive klemt.
  • Overbelast ikkestikkontakterne.

FORSIGTIG

Printer

• Rør IKKE ved skæreenhedens knivblad eller printhovedet. Dette kan medføre personskade.
  • Hold IKKE printeren i rullekammerdækslet eller rullestyret. Der er fare for, at dækslet går løs, eller printeren kan falde ned.
  • Følg alle instruktioner, når du tilslutter kabler og tilbehør.
  • Rør IKKE ved printhovedet eller metaldelene omkring printhovedet.
    image
  • Hvis printeren bruges i lang tid, kan de fremhævede printerdele blive varme nok til at forårsage en lav-temperatur forbrænding.
    image

Genopladeligt Li-ion-batteri

• Hvis væske fra batteriet kommer på huden eller tøjet, skal der straks skylles med vand.

Lysnetadapter (ekstraudstyr), biladapter (ekstraudstyr)

• Sørg for, at du altid har adgang til adapterkablet, så du straks kan fjerne det i en nødsituation.

Bælteclips

• Sørg for, at bælteclipsen er sikkert fastgjort til printeren og bærerens bælte.

VIGTIGT
  • Fjern IKKE de labels, der sidder på printeren. Disse labels indeholder oplysninger om betjeningen og angiver printerens modelnummer.
  • Tryk IKKE på tænd/sluk-knappen eller LED-indikatoren med en genstand, der har en skarp spids, f.eks. en kuglepen. Dette kan beskadige knappen eller LED’en.
  • Transporter IKKE printeren, mens kabler er tilsluttet printerens DC-stik eller USB-port. Stikket og portene kan blive beskadiget.
  • Opbevar IKKE printeren i et område, der er udsat for høje temperaturer, stor luftfugtighed, direkte sollys eller støv. Dette kan medføre misfarvninger eller fejlfunktioner.