Hem > Installera programvara > Ansluta skrivaren till en dator eller mobil enhet > Ansluta skrivaren till datorn med Wi-Fi > Anslut skrivaren till en dator med en Wi-Fi-router/åtkomstpunkt (infrastrukturläge)

Anslut skrivaren till en dator med en Wi-Fi-router/åtkomstpunkt (infrastrukturläge)

Relaterade modeller:PJ‑883
Med infrastrukturläget ansluter du skrivaren till en dator eller mobil enhet via en Wi-Fi-router/åtkomstpunkt.
Innan du börjar

Konfigurera skrivarens Wi-Fi-inställningar för att kommunicera med din Wi-Fi-router/åtkomstpunkt. När skrivaren har konfigurerats får datorer och mobila enheter i nätverket åtkomst till skrivaren.

• Innan du ansluter skrivaren till nätverket kontaktar du systemadministratören för att bekräfta dina Wi-Fi-nätverksinställningar.
  • Om du vill konfigurera om Wi-Fi-inställningarna eller om statusen för skrivarens Wi-Fi-anslutning är okänd återställer du skrivarens Wi‑Fi-inställningar.
    1. Stäng av skrivaren.
    2. Tryck på och håll in matarknappen image och strömbrytaren image i ungefär två sekunder.
    3. Medan du håller matarknappen intryckt image, trycker du på strömbrytaren image två gånger och släpper sedan matarknappen image.

Power-indikatorn börjar blinka orange image.

4. Tryck på matarknappen image två gånger.
  • Det bästa resultatet vid vanlig utskrift får du om du använder skrivaren så nära till Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten med så lite hinder i vägen som möjligt. Överföringshastigheten för utskriftsdata kan påverkas om det finns stora föremål eller väggar mellan de två enheterna eller om det finns störningar från andra elektroniska enheter.

Ansluta skrivaren till Wi-Fi-routern/åtkomstpunkten
  1. Skriv ner Wi-Fi-routerns/åtkomstpunktens SSID (nätverksnamn) och lösenord (nätverksnyckel).
  2. Anslut skrivaren och datorn med en USB-kabel.
  3. Tryck på Bluetooth- och Wi-Fi-knappen image på skrivaren för att aktivera Wi-Fi-funktionen.
    • Se till att Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image börjar blinka grönt image eller cyan image var tredje sekund.
    • Om Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image blinkar blått image, håller du Bluetooth- och Wi-Fi-knappen intryckt image i cirka tre sekunder. Den blinkande färgen ändras varje gång du håller Bluetooth- och Wi-Fi-knappen intryckt image.
  4. Konfigurera skrivarens inställningar för infrastrukturläge.
    • På en Windows-dator:
      1. Starta Printer Setting Tool på datorn och klicka på knappen Kommunikationsinställningar.
      2. Klicka på fliken Allmänt och i avsnittet Typ av nätverk väljer du Infrastruktur.
      3. Klicka på fliken Trådlöst LAN och i avsnittet Trådlösa inställningar gå till Kommunikationsläge och välj Infrastruktur.
      4. Klicka på fliken Trådlöst LAN och välj Trådlösa inställningar. Ange SSID som du antecknat eller klicka på Sök och välj SSID från listan som visas.
      5. I fältet Lösenord skriver du Lösenordsfras.
        image
        Informationen som ska anges varierar beroende på autentiseringsmetod och krypteringsläge. Ange endast den information som är relevant för nätverksmiljön.
      6. Klicka på Verkställ.
    • Med en Mac-dator:
      1. Starta guiden för installation av trådlösa enheter som ingår i paketet med skrivardrivrutiner och följ sedan anvisningarna på skärmen.
      2. Om du inte har hämtat paketet med skrivardrivrutiner går du till din modells Nerladdningar-sida på Brother support webbsida på support.brother.com för att hämtar paketet. Dubbelklicka på den hämtade filen. Installationsguide för trådlösa enheter hittar du i mappen Verktygsprogram.
När anslutningen mellan skrivaren och din Wi-Fi-router/åtkomstpunkt har upprättats lyser Bluetooth- och Wi-Fi-indikatorn image grönt image eller cyan image. Datorer och mobila enheter i samma nätverk som skrivaren får åtkomst till skrivaren.
image
Om du vill ändra andra nätverksinställningar använder du Printer Setting Tool.