Home > Printerinstellingen > De printerinstellingen wijzigen met webbased management

De printerinstellingen wijzigen met webbased management

Gerelateerde modellen:PJ‑883
U kunt een standaard webbrowser gebruiken om de instellingen van de printer te wijzigen met behulp van het HTTP-protocol (Hyper Text Transfer Protocol) of het HTTPS-protocol (Hyper Text Transfer Protocol over Secure Socket Layer).

Als u webbased management gebruikt, kunt u de volgende handelingen uitvoeren:

• De statusinformatie van de printer weergeven
  • Netwerkinstellingen wijzigen, bijvoorbeeld TCP/IP-gegevens
  • Informatie weergeven over de softwareversie van de printer
  • De netwerk- en printerconfiguratie wijzigen
image
  • Wij raden Microsoft Internet Explorer 11/Microsoft Edge voor Windows, Safari 10/11 voor Mac, Google Chrome voor Android (4.x of hoger) en Google Chrome/Safari voor iOS (10.x of hoger) aan. Zorg ervoor dat JavaScript en cookies altijd zijn ingeschakeld in de browser die u gebruikt.
  • Het standaard aanmeldwachtwoord voor het beheer van de printerinstellingen vindt u achterop het apparaat achter "Pwd". Om uw printer te beschermen tegen ongeoorloofd gebruik, raden wij u aan dit wachtwoord te wijzigen.

U kunt webbased management alleen gebruiken op een netwerk met het protocol TCP/IP en zowel de printer als de computer moet een geldig IP-adres hebben.

1. Start de webbrowser.
  2. Typ "https://IP-adres van apparaat" in de adresbalk van de browser.
    Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

image
    Als u een DNS (domeinnaamsysteem) of een NetBIOS-naam gebruikt, kunt u in plaats van het IP-adres een andere naam invoeren, zoals "SharedPrinter".
    • Bijvoorbeeld:

https://SharedPrinter

Als u een NetBIOS-naam inschakelt, kunt u ook de naam van het knooppunt gebruiken.

• Bijvoorbeeld:

https://brnxxxxxxxxxxxx

3. Voer zo nodig het wachtwoord in het veld Inloggen in en klik vervolgens op Inloggen.
  4. De printerinstellingen wijzigen.

Voer telkens wanneer u webbased management start, het wachtwoord in het veld Inloggen in en klik op Inloggen. Klik nadat u de instellingen hebt geconfigureerd op Uitloggen.