Home > Printerinstellingen > Gewijzigde instellingen toepassen op meerdere printers (Windows)

Gewijzigde instellingen toepassen op meerdere printers (Windows)

Communicatie-instellingen (PJ-862/PJ-863/PJ-883)

1. Nadat u de instellingen hebt toegepast op de eerste printer, koppelt u de printer los van de computer en sluit u de tweede printer op de computer aan.
  2. Selecteer de zojuist aangesloten printer in de vervolgkeuzelijst Printer.
    Als het selectievakje Detecteert de verbonden printer automatisch en haalt de huidige instellingen op in het dialoogvenster Optie-instellingen is aangevinkt, wordt de printer die met de USB-kabel is verbonden automatisch geselecteerd.
  3. Klik op Toepassen.
    PJ-883: Het verdient aanbeveling het selectievakje Herstart de printer automatisch na toepassen van nieuwe instellingen in te schakelen bij het configureren van de eerste printer, zodat u kunt controleren of er een verbinding met het draadloze toegangspunt/de router tot stand kan worden gebracht met de huidige instellingen.
    De instellingen die u op de eerste printer hebt toegepast, worden nu ook toegepast op de tweede printer.
  4. Herhaal deze stappen voor alle printers waarvan u de instellingen wilt wijzigen.
image
  • PJ-883: Als het IP-adres is ingesteld op STATIC, wordt het IP-adres van de printer gewijzigd in het IP-adres van de eerste printer. Wijzig het IP-adres indien noodzakelijk.
  • U kunt dezelfde instellingen op een andere computer toepassen door te klikken op Bestand>Importeren en vervolgens het geëxporteerde instellingenbestand te selecteren.

Apparaatinstellingen

1. Nadat u de instellingen hebt toegepast op de eerste printer, koppelt u de printer los van de computer en sluit u de tweede printer op de computer aan.
  2. Selecteer de zojuist aangesloten printer in de vervolgkeuzelijst Printer.
  3. Klik op Toepassen.
    De instellingen die u op de eerste printer hebt toegepast, worden nu ook toegepast op de tweede printer.
  4. Herhaal deze stappen voor alle printers waarvan u de instellingen wilt wijzigen.
image
U kunt dezelfde instellingen op een andere computer toepassen door te klikken op Bestand>Importeren en vervolgens het geëxporteerde instellingenbestand te selecteren.