Koti > Vianmääritys > Tulostusongelmat

Tulostusongelmat

Ongelma Ratkaisu

Merkkivalo ei pala.

• Onko sovittimen johto kytketty oikein?

Tarkista, että johto on kytketty oikein.

• Jos merkkivalo ei vieläkään syty, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun.
Tulostin ei tulosta, tai tapahtuu tulostusvirhe.
  • Onko kaapeli löysästi kiinni?

Varmista, että kaapeli on kytketty tiukasti.

• Onko rulla asennettu oikein?

Jos ei, poista rulla ja asenna se uudelleen.

• Onko rulla loppunut?

Asenna uusi rulla.

• Onko rullalokeron kansi auki?

Tarkista, että rullalokeron kansi on suljettu.

• Onko ilmennyt tulostus- tai tiedonsiirtovirhe?

Katkaise virta tulostimesta ja kytke virta takaisin. Jos ongelma ei häviä, ota yhteyttä Brotherin asiakaspalveluun.

• Jos tulostin on kytketty USB-keskittimen kautta, kokeile kytkeä se suoraan tietokoneeseen. Jos se ei ole, kokeile kytkeä se toiseen USB-porttiin.
Tietokoneessa ilmenee tiedonsiirtovirhe.
  • Onko oikea portti valittuna?

Varmista, että oikea portti on valittuna.

• Onko tulostin jäähtymistilassa?

Jos virran merkkivalo syttyy vihreänä ja tilamerkkivalo vilkkuu oranssina, odota, kunnes tilamerkkivalon vilkkuminen lakkaa, ja yritä sitten tulostamista uudelleen.

• Onko olemassa keskeneräisiä tulostustöitä?

Jos yrität tulostaa, kun muut käyttäjät tulostavat suuria määriä tietoja, tulostin ei pysty hyväksymään tulostustyötäsi, ennen kuin meneillään olevat tulostustyöt ovat valmiita. Jos tämä tapahtuu, lähetä tulostustyö uudelleen, kun muut työt on saatu valmiiksi.

Haluan peruuttaa nykyisen tulostustyön. Paina image-painiketta, kun tulostus on keskeytetty.
Tulostuslaatu on heikko. Estääkö tulostuspään tai rullayksikön lika tai pöly sen esteettömän kääntymisen?

Puhdista tulostuspää tai rullayksikkö. Lisätietoja on imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja

Tulostin ei syötä paperia.
  • Estääkö rullayksikön lika tai nukka sen vapaan pyörimisen?

Puhdista rullayksikkö. Lisätietoja on imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja

• Varmista, ettei paperin ulostulopolussa ole esteitä.
  • Poista rulla ja asenna se uudelleen. Lisätietoja on imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja
  • Varmista, että rullalokeron kansi on suljettu kokonaan.
Tulostin syöttää paperia jatkuvasti.
  • Avaa rullalokeron kansi.
  • Lopeta syöttö painamalla mitä tahansa painiketta.

Peruuta tulostustyö painamalla image-painiketta, kun tulostus on keskeytetty.

Jatka tulostusta painamalla mitä tahansa painiketta lukuun ottamatta painiketta image, kun tulostus on keskeytetty.

Tulostin ei keskeytä tarrojen välillä.
  • Varmista, että annoit tulostusmateriaalitiedot oikein. Voit asettaa tulostusmateriaalitiedot Tulostinasetustyökalun Paperikoon määritys -asetuksen avulla.
  • Jos anturi on likainen, pyyhi lika pois kuivalla vanupuikolla.
  • Varmista, että mikään ei estä anturin toimintaa.
Virhe ilmenee, koska rullaa ei voi syöttää tulostuksen alkukohtaan saakka.

Jos syöttövirhe ilmenee, määritä oikeat paperiasetukset tulostimeen käyttämällä Tulostinasetustyökalun Paperikoon määritys -asetusta.

Tulostin on jäähdytystilassa. Lämpötulostuspää on liian kuuma.

Tulostin pysähtyy ja jatkaa tulostusta vasta, kun lämpöpää on jäähtynyt. Lämpöpää voi kuumentua liikaa, jos tulostat suuria määriä tarroja.

Kun lämpötulostuspäästä tulee liian kuuma, se voi aiheuttaa tulostusta tulostusalueen ulkopuolelle. Vältä ylikuumentuminen tai viivytä sitä varmistamalla, että tulostimen ilmanvaihto on riittävä, eikä laite sijaitse suljetussa tilassa.

Jos tulostimen on jäähdyttävä, koska se ylikuumeni käyttämäsi rullan tyypin tai tarran sisällön vuoksi, tulostus voi kestää tavallista kauemmin.

HUOMAUTUS
Tämä tilanne voi ilmetä useammin, kun tulostinta käytetään korkealla (yli 3 048 metrin korkeudessa merenpinnasta), koska tulostimen jäähdyttämiseen käytettävissä olevan ilman tiheys on pienempi.
Haluan nollata tulostimen tai poistaa tietokoneesta siirretyt tiedot. imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja
Tulostuspäätä ei voi liittää. Tulostuspäätä ei voi liittää, jos tulostuspään jousi on ulkona. Aseta tulostuspään jousi oikein ja yritä uudelleen.
image
Tulostusmateriaalia ei poisteta oikein käytettäessä tarrankuorijalisävarustetta. Onko tarrankuorijan anturi altistunut suoralle auringonvalolle?

Jos tarrankuorijan anturi on altistunut suoralle auringonvalolle, tulostimeen asetettua tulostusmateriaalia ei välttämättä tunnisteta oikein. Käytä tulostinta paikassa, jossa se ei voi altistua suoralle auringonvalolle.

Kun tulostetaan käyttäen USB-kaapelia, tulostin keskeyttää jatkuvasti tulostuksen ja jatkaa sitten tulostusta.
  • Onko tulostin määritetty sarjatulostusta varten? Jos on, määritä tulostustilaksi puskuroitu tulostus.
    • Windows 10 / Windows Server 2016:

Valitse Aloita > Asetukset > Laitteet > Tulostimet ja skannerit. Valitse tulostin, jonka haluat määrittää, ja valitse sitten Avaa jono. Valitse Tulostin > Tulostusasetukset.

Valitse Muut-välilehti ja valitse sitten Kun yksi sivu on vastaanotettu.

• Windows 8 / Windows 8.1 / Windows Server 2012 / Windows Server 2012 R2:

Napsauta Ohjauspaneeli-painiketta Sovellukset-näytössä. Valitse Laitteisto ja äänet > Laitteet ja tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tulostinta, jonka haluat määrittää, ja valitse sitten Tulostusmääritykset-valikko.

Valitse Muut-välilehti ja valitse sitten Kun yksi sivu on vastaanotettu.

• Windows 7 / Windows Server 2008 / Windows Server 2008 R2:

Valitse Käynnistä > Laitteet ja tulostimet. Napsauta hiiren kakkospainikkeella tulostinta, jonka haluat määrittää, ja valitse sitten Tulostusasetukset-valikko.

Valitse Muut-välilehti ja valitse sitten Kun yksi sivu on vastaanotettu.

• (TD-4420DN/TD-4520DN) Vaihtoehtoinen ratkaisu on irrottaa lähiverkkokaapeli, kunnes USB-tulostus on valmis.

Windows

Windows
Viivakoodeja, jotka on tulostettu muilla sovelluksilla kuin P-touch Editorilla, ei voi lukea.

Jos viivakooditiedot luotiin käyttäen vaakasuuntaa, muuta Suunta-asetus tulostinohjaimen Perusasetukset-välilehdessä Vaaka-asetukseksi ja yritä uudelleen.

image

Tulostettuun kuvaan liittyvät ongelmat

Ongelma Ratkaisu
Tulostettu paperi sisältää raitoja tai heikkolaatuisia merkkejä, tai paperi ei ole syöttynyt oikein. Onko tulostuspää tai rullayksikkö likainen?

Vaikka tulostuspää on yleensä puhdas normaalissa käytössä, rullayksikön nukka tai pöly saattaa tarttua tulostuspäähän. Jos näin tapahtuu, puhdista rullayksikkö. Lisätietoja on imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja

Tulostettuja viivakoodeja ei voi lukea.
  • Tulosta tarrat niin, että viivakoodit on tasattu tulostuspään kanssa alla esitetyllä tavalla:

image
    1. Tulostuspää
    2. Viivakoodit
    3. Tulostussuunta
  • Viivakoodeja ei ehkä voi lukea, jos niitä pienennetään tai suurennetaan.

Verkko-ongelmat (TD-4420DN/TD-4520DN)

Ongelma Ratkaisu
Käytät tietoturvaohjelmistoa.
  • Tarkista asetuksesi asennuksen valintaikkunassa.
  • Salli käyttö, kun tietoturvaohjelmiston ilmoitussanoma tulee näyttöön tulostimen asennuksen aikana.
Käytät MAC-osoitesuodatusta.

Voit vahvistaa MAC-osoitteen tulostamalla tulostimen asetusten raportin. Lisätietoja on imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja

Tulostinta ei ole yhdistetty oikein verkkoon.
  • Varmista, että tulostin on tilassa, johon haluat yhdistää.
  • Jos tulostin ei ole vieläkään yhdistetty, toimi seuraavasti:
    • Kiinteä lähiverkko

Varmista, että lähiverkkokaapeli on kytketty oikein.

Tulostimellesi ei ole määritetty vapaata IP-osoitetta.
  • Tarkista IP-osoite ja aliverkon peite. Varmista, että sekä tietokoneen että tulostimen IP-osoite ja aliverkon peite ovat oikein ja että ne ovat samassa verkossa.

Lisätietoja IP-osoitteen ja aliverkon peitteen tarkistamisesta saat ottamalla yhteyttä verkonvalvojaan.

• Tarkista IP-osoite, aliverkon peite ja muut verkkoasetukset Tulostinasetustyökalun avulla. Lisätietoja on imageimage Aiheeseen liittyviä tietoja
Edellinen tulostustyösi epäonnistui.
  • Jos keskeneräinen tulostustyö on yhä tietokoneesi tulostusjonossa, poista se.

Kun käytössä esimerkiksi on Windows 10:

Valitse Aloita > Asetukset > Laitteet > Tulostimet ja skannerit. Valitse tulostin, jonka haluat määrittää, ja valitse sitten Avaa jono. Valitse Tulostin > Peruuta kaikki tiedostot.

Olen tarkistanut ja kokeillut kaikki edellä mainitut kohdat, mutta tulostimeni ei edelleenkään tulosta.

Poista tulostinohjaimen sekä ohjelmiston asennus ja asenna ne sitten uudelleen.

Et valinnut yhteyden sallimista, kun suojausvaroituksen ikkuna tuli näyttöön normaalin asennuksen, BRAdmin Light -asennuksen tai tulostamisen aikana.

Jos et sallinut yhteyden muodostamista suojausvaroituksen ikkunassa, tietoturvaohjelmiston palomuuritoiminto saattaa estää yhteyden. Jotkin suojausohjelmistot saattavat estää yhteyden näyttämättä suojausvaroituksen ikkunaa. Tutustu ohjelmistosi suojausohjelmiston käyttöohjeisiin tai kysy valmistajalta yhteyden muodostamisen sallimisen ohjeet.

Brother-verkon ominaisuuksille käytetään vääriä porttinumeroita.

Brother-verkon ominaisuuksissa käytetään seuraavia porttinumeroita:

• BRAdmin Light: portin numero: 161 / protokolla: UDP.

Lisätietoja portin avaamisesta saat suojausohjelmiston ohjeista tai kysymällä valmistajalta.