Afdrukken met de USB-interface (modus voor massaopslag)

Met de functie voor massaopslag kunt u via de USB-interface een bestand naar de printer sturen zonder een printerstuurprogramma te installeren.

Deze functie is handig voor:

• Printerinstellingen uit een opdrachtbestand (.bin-bestand) toepassen en sjablonen (.blf-bestanden) aan de printer toevoegen zonder hulpprogramma’s te gebruiken. Beide bestandstypen kunnen alleen door een beheerder worden gedistribueerd.
  • Het uitvoeren van opdrachten zonder het printerstuurprogramma te installeren.
  • Het gebruik van een apparaat met een besturingssysteem (inclusief niet-Windows-besturingssystemen) met ondersteuning van een USB-hostfunctie voor het afdrukken en overdragen van gegevens.
  1. Controleer of de printer is uitgeschakeld.
  2. Druk, terwijl u image ingedrukt houdt, op image.
    Het aan-/uit-lampje gaat groen branden.
  3. Verbind de computer of het mobiele apparaat via een USB-kabel met de printer.

Het gebied voor massaopslag van de printer wordt als een map op het scherm van de computer of het apparaat weergegeven.

image
    Als het gebied voor massaopslag niet automatisch wordt weergegeven, raadpleegt u de instructies voor het besturingssysteem van de computer of het mobiele apparaat voor informatie over toegang tot het gebied voor massaopslag.
  4. Sleep het bestand dat u wilt kopiëren naar het massaopslaggebied.
  5. Druk op image.
    De opdrachten in het opdrachtbestand worden uitgevoerd en het statuslampje knippert eenmaal groen. Nadat de opdrachten zijn uitgevoerd, gaat het statuslampje groen branden.
  6. Schakel de printer uit om de modus voor massaopslag uit te schakelen.
OPMERKING
  • Als de printer wordt uitgeschakeld, wordt de modus voor massaopslag gedeactiveerd en worden alle bestanden uit het gebied voor massaopslag verwijderd.
  • Deze functie ondersteunt alleen .bin- en .blf-bestanden.
  • Maak geen mappen in het massaopslaggebied. Als u een map maakt in het massaopslaggebied, zijn bestanden in die map niet toegankelijk.
  • Het massaopslaggebied heeft een capaciteit van 16 MB.
  • Als er meerdere bestanden worden gekopieerd, worden de opdrachten wellicht niet uitgevoerd.
  • Alleen de USB-verbinding is beschikbaar als de printer in de modus voor massaopslag staat.
  • Open geen andere bestanden in het massaopslaggebied als een gekopieerd bestand wordt uitgevoerd.