RJ-4040

Ik kan tijdens de installatie niet communiceren met het product.
(Er wordt een communicatiefoutmelding weergegeven).

Raadpleeg het volgende om de oorzaak van het probleem te achterhalen.

• [Controleer het netwerksegment van het product en van de computer]

Het product en de clientcomputer waarop het configuratieprogramma wordt gebruikt, moeten zich in hetzelfde segment bevinden.
    Als er geen router bij betrokken is, moet u het product en de computer een IP-adres uit hetzelfde segment geven.

• [Controleer of de computer waarop het configuratieprogramma wordt gebruikt een IP-adres heeft gekregen]

Controleer de netwerkinstellingen van de computer in het venster met netwerkeigenschappen of met de opdracht 'ipconfig'.
    Configureer een IP-adres als de computer geen IP-adres heeft.

• [Controleer of er een router of DHCP-server aanwezig is die automatisch IP-adressen kan toewijzen]

Het automatische proces kan het product een IP-adres hebben gegeven waarmee geen netwerkcommunicatie met de computer tot stand kan worden gebracht.
    Configureer IP-adressen in dezelfde lokale omgeving (zonder router of server) wanneer u het product voor het eerst installeert.

• [In het product dat wordt geïnstalleerd zijn al eerdere instellingen opgeslagen]

Zet het product terug op de fabrieksinstellingen en voer de configuratie uit.

Voordat u het RJ-hulpprogramma gebruikt

• Sluit de printer aan op de voeding (wisselstroom of gelijkstroom) of laad eerst de batterij volledig op.
    • Zorg ervoor dat de printerdriver is geïnstalleerd en goed werkt.
    • Imprimante via USB ou Bluetooth (RJ-4030) et ordinateur.

1. Sluit de printer die u wilt configureren aan op de computer.

2. Démarrez l’outil de réglage de l’imprimante.
      Raadpleeg, Hoe gebruik ik het RJ-hulpprogramma (voor Windows).

3. Het venster [Outil de réglage de l’imprimante] wordt weergegeven.
      Selecteer de printer die u in stap 1 hebt aangesloten en klik op de knop [Apparaatinstellingen ...].

4. Het scherm Hulpprogramma wordt weergegeven.
      Klik op de knop [Onderhoud...].

Utilité

5. Klik op de knop [Fabrieksinstellingen].
      Entretien

6. Klik op [Ja]. De printer wordt teruggezet op de fabrieksinstellingen.Réinitialisation d’usine

Verwante modellen

RJ-4040