IKEv2-innstillinger for en IPsec-mal

Alternativ Beskrivelse
Malnavn Skriv inn et navn for malen (opptil 16 tegn).
Bruk forhåndsinnstilt mal Velg Egendefiner, IKEv2 Høy sikkerhet eller IKEv2 Medium sikkerhet. Innstillingselementene er forskjellig avhengig av den valgte malen.
Internet Key Exchange (IKE)

IKE er en kommunikasjonsprotokoll som brukes til å utveksle krypteringsnøkler slik at kryptert kommunikasjon kan gjøres ved hjelp av IPsec. For å utføre kryptert kommunikasjon for bare den ene gangen, bestemmes krypteringsalgoritmen som er nødvendig for IPsec og krypteringsnøklene deles. For IKE, utveksles krypteringsnøklene med Diffie-Hellman-nøkkelutvekslingsmetoden, og kryptert kommunikasjon som er begrenset til IKE utføres.

Hvis du valgte Egendefiner i Bruk forhåndsinnstilt mal, velg IKEv2.
Pålitelighetskontrolltype
  • Diffie-Hellman Group

Denne nøkkelutvekslingsmetoden gjør at hemmelige nøkler kan utveksles over et ubeskyttet nettverk på en sikker måte. Diffie-Hellman-nøkkelutvekslingsmetoden bruker et diskret logaritmeproblem, ikke den hemmelige nøkkelen, til å sende og motta åpen informasjon som ble generert med et vilkårlig nummer og den hemmelige nøkkelen.

Velg Gruppe1, Gruppe2, Gruppe5 eller Gruppe14.

• Kryptering
    Velg DES, 3DES, AES-CBC 128 eller AES-CBC 256.
  • Hash
    Velg MD5, SHA1, SHA256, SHA384 eller SHA512.
  • SA-levetid

Angi IKE SA-levetiden.

Skriv inn tiden (i sekunder) og antall kilobyte (kB).

Sikkerhetsinnkapsling
  • Protokoll
    Velg ESP.
    image
    ESP er en protokoll for kryptert kommunikasjon med IPsec. ESP krypterer nyttelasten (det kommuniserte innholdet) og legger til tilleggsinformasjon. IP-pakken består av toppteksten og det krypterte innholdet, som følger toppteksten. I tillegg til krypterte data inneholder IP-pakken også informasjon om krypteringsmetoden og krypteringsnøkkelen, pålitelighetskontrolldata osv.
  • Kryptering
    Velg DES, 3DES, AES-CBC 128 eller AES-CBC 256.
  • Hash
    Velg MD5, SHA1, SHA256, SHA384 eller SHA512.
  • SA-levetid

Spesifiser IKE SA-levetiden.

Skriv inn tiden (i sekunder) og antall kilobyte (KByte).

• Innkapslingsmodus
    Velg Transport eller Tunnel.
  • IP-adresse for ekstern ruter

Skriv inn IP-adressen (IPv4 eller IPv6) til den eksterne ruteren. Skriv bare inn denne informasjonen når Tunnel-modusen er valgt.

image
    SA (Security Association) er en kryptert kommunikasjonsmetode som bruker IPsec eller IPv6 som utveksler og deler informasjon, som krypteringsmetoden og krypteringsnøkkelen, for å kunne etablere en sikker kommunikasjonskanal før kommunikasjonen starter. SA kan også henvise til en virtuell kryptert kommunikasjonskanal som har blitt etablert. SA som brukes for IPsec etablerer krypteringsmetoden, utveksler nøklene og utfører felles pålitelighetskontroll i henhold til IKE-standardprosedyren (Internet Key Exchange). SA oppdateres også periodisk.
Perfect Forward Secrecy (PFS)

PFS henter ikke ut nøkler fra tidligere nøkler som ble brukt til å kryptere meldinger. I tillegg, hvis en nøkkel som brukes til å kryptere en melding ble hentet ut fra en foreldrenøkkel, brukes ikke den foreldrenøkkelen til å hente ut andre nøkler. Selv om en nøkkel er satt på spill, er skaden derfor begrenset til meldingene som ble kryptert med den nøkkelen.

Velg Aktivert eller Deaktivert.

Pålitelighetskontrollmetode

Velg pålitelighetskontrollmetoden. Velg Forhåndsdelt nøkkel, Sertifikater, EAP - MD5 eller EAP - MS-CHAPv2.

image

EAP er en autentiseringsprotokoll som er en utvidelse av PPP. Ved å bruke EAP med IEEE802.1x, brukes en annen nøkkel for brukerpålitelighetskontroll under hver økt.

Følgende innstillinger er bare nødvendige når EAP - MD5 eller EAP - MS-CHAPv2 er valgt i Pålitelighetskontrollmetode:

• Modus

Velg Servermodus eller Klientmodus.

• Sertifikat

Velg sertifikatet.

• Brukernavn

Skriv inn brukernavnet (opptil 32 tegn).

• Passord

Skriv inn passordet (opptil 32 tegn). Passordet må angis to ganger for bekreftelse.

Forhåndsdelt nøkkel

Ved kryptering av kommunikasjon, utveksles krypteringsnøkkelen og deles på forhånd med en annen kanal.

Hvis du valgte Forhåndsdelt nøkkel for Pålitelighetskontrollmetode, skriv inn Forhåndsdelt nøkkel (opptil 32 tegn).

• Lokal/ID-type/ID

Velg senderens ID-type, og skriv deretter inn ID-en.

Velg IPv4-adresse, IPv6-adresse, FQDN, E-postadresse eller Sertifikat som typen.

Hvis du velger Sertifikat, skriver du inn fellesnavnet til sertifikatet i ID-feltet.

• Ekstern/ID-type/ID

Velg mottakerens ID-type, og skriv deretter inn ID-en.

Velg IPv4-adresse, IPv6-adresse, FQDN, E-postadresse eller Sertifikat som typen.

Hvis du velger Sertifikat, skriver du inn fellesnavnet til sertifikatet i ID-feltet.

Sertifikat Hvis du valgte Sertifikater for Pålitelighetskontrollmetode, velger du sertifikatet.
image

Du kan bare velge sertifikatene som ble opprettet med Sertifikat-siden til sikkerhetskonfigurasjonsskjermen for Internett-basert styring.