Hjem > Papirhåndtering > Legg i papir > Anbefalte utskriftsmedier > Håndtere og bruke utskriftsmedier

Håndtere og bruke utskriftsmedier

• Oppbevar papir i originalemballasjen, og hold den forseglet. La papiret ligge flatt og beskyttet mot fuktighet, direkte sollys og varme.

• Unngå å berøre den blanke (bestrøkne) siden av fotopapir.

• Noen konvoluttformater krever at du angir marger i programmet. Husk å ta en testutskrift før du skriver ut mange konvolutter.
VIKTIG
IKKE bruk følgende papirtyper:
  • Skadet, krøllet eller skrukket papir eller papir med ujevn fasong

image
    1. En krøll på 2 mm eller større kan forårsake papirstopp.
  • Papir som er svært blankt eller sterkt teksturert

• Papir som ikke kan stables jevnt

• Papir med korte fibrer

Du må IKKE bruke konvolutter som:

• har en løs konstruksjon
  • har vinduer
  • er preget (har hevet skrift)
  • har klemmer eller stifter
  • er forhåndstrykket på innsiden
  • Er selvklebende
  • Har doble klaffer

Selvklebende

Doble klaffer

image
image

Du kan kanskje oppleve papirmateproblemer pga. tykkelsen, størrelsen og formen på klaffen til konvoluttene du bruker.