Hjem > Sikkerhet > Bruke SNMPv3 > Administrere nettverksmaskinen sikkert ved hjelp av SNMPv3

Administrere nettverksmaskinen sikkert ved hjelp av SNMPv3

Simple Network Management Protocol versjon 3 (SNMPv3) tilbyr godkjenning og datakryptering for å styre nettverksenheter på en trygg måte. Vil du håndtere nettverksmaskinen på en sikker måte, anbefaler vi å bruke SNMPv3-protokollen når du bruker BRAdmin Professional 4.
  1. Start nettleseren.
  2. Skriv inn "https://maskinens IP-adresse" i nettleserens adresselinje (der "maskinens IP-adresse" er IP-adressen til maskinen).

Eksempel:

https://192.168.1.2

3. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn passordet i feltet Pålogging og klikker deretter på Pålogging.
    image
    Standardpassordet for å styre innstillingene på denne maskinen finner du bak på maskinen, og det angis ved «Pwd».
  4. Gå til navigasjonsmenyen, og klikk på Nettverk>Nettverk>Protokoll.
    image
    Start fra image hvis navigasjonsmenyen ikke vises til venstre på skjermen.
  5. Sørg for at SNMP-innstillingen er aktivert, og klikk deretter på Avanserte innstillinger.
  6. Konfigurer SNMP-innstillingene. Det er tre alternativer for SNMP-driftsmodus.
    Alternativ
    Beskrivelse
    SNMP v1/v2c lese-skrve-tilgang

Utskriftsserveren bruker versjon 1 og versjon 2c av SNMP-protokollen. Du kan bruke alle Brother-programmer i denne modusen. Modusen er derimot ikke sikker fordi den ikke vil autentisere brukeren og dataene krypteres ikke.

SNMPv3 lese-skrve-tilgang og v1/v2c kun lesetilgang

Utskriftsserveren bruker lese/skrivetilgang av versjon 3 og skrivebeskyttet tilgang av versjon 1 og versjon 2c av SNMP-protokollen.

image

Når du bruker SNMPv3 lese-skrve-tilgang og v1/v2c kun lesetilgang-modusen, vil noen Brother-programmer (som BRAdmin Light) som har tilgang til utskriftsserveren ikke fungere riktig fordi de tillater den skrivebeskyttede tilgangen til versjon 1 og versjon 2c. Hvis du vil bruke alle programmer, anbefaler vi at du bruker SNMP v1/v2c lese-skrve-tilgang-modusen.

SNMPv3 lese-skrive-tilgang

Utskriftsserveren bruker versjon 3 av SNMP-protokollen. Hvis du behandle utskriftsserveren på en sikker måte, bruk denne modusen.

image

Når du bruker SNMPv3 lese-skrive-tilgang-modusen, legger du merke til følgende:

• Du kan kun bruke BRAdmin Professional eller Internett-basert styring til å behandle utskriftsserveren.
    • Utenom for BRAdmin Professional, begrenses alle programmer som bruker SNMPv1/v2c. Vil du tillate bruk av SNMPv1/v2c-programmer, bruker du modusen SNMPv3 lese-skrve-tilgang og v1/v2c kun lesetilgang eller SNMP v1/v2c lese-skrve-tilgang.
  7. Klikk på Send inn.