Hem > Maskininställningar > Ändra maskininställningarna från datorn > Ändra dina maskininställningar med hjälp av Webbaserad hantering > Ställ in eller ändra ett lösenord för inloggning till webbaserad hantering

Ställ in eller ändra ett lösenord för inloggning till webbaserad hantering

Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar finns på baksidan av maskinen märkt med texten ”Pwd”. Vi rekommenderar att du omedelbart ändrar standardlösenordet för att skydda maskinen mot oauktoriserad åtkomst.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

image
    • Om du använder DNS (Domain Name System) eller har aktiverat ett NetBIOS-namn kan du ange ett annat namn som ”SharedPrinter” i stället för IP-adressen.

• Exempel:

https://SharedPrinter

Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du också använda nodnamnet.

• Exempel:

https://brnxxxxxxxxxxxx

NetBIOS-namnet anges i nätverkskonfigurationsrapporten.

3. Gör något av följande:
    • Ange lösenordet om du tidigare har ställt in ett eget lösenord och klicka på Login (Logga in).
    • Om du inte har ställt in ett eget lösenord tidigare skriver du in standardlösenordet för inloggning och klickar sedan på Login (Logga in).
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Administrator (Administratör)>Login Password (Lösenord för inloggning).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Följ anvisningarna på skärmen Login Password (Lösenord för inloggning) och skriv in ditt lösenord i fältet Enter New Password (Ange nytt lösenord).
  6. Skriv in samma lösenord i fältet Confirm New Password (Bekräfta nytt lösenord).
  7. Klicka på Submit (Skicka).
    image
    Du kan även ändra spärrinställningarna i menyn Login Password (Lösenord för inloggning).