Utskrift av dokument med SSL/TLS

För säker dokumentutskrift med IPP-protokoll kan du använda IPPS-protokollet.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

image
    • Om du använder DNS (Domain Name System) eller har aktiverat ett NetBIOS-namn kan du ange ett annat namn som ”SharedPrinter” i stället för IP-adressen.

• Exempel:

https://SharedPrinter

Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du också använda nodnamnet.

• Exempel:

https://brnxxxxxxxxxxxx

NetBIOS-namnet anges i nätverkskonfigurationsrapporten.

3. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    • Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar finns på baksidan av maskinen märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Network (Nätverk)>Network (Nätverk)>Protocol (Protokoll).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Se till så att du markerat kryssrutan IPP.
    image

Om du inte har markerat kryssrutan IPP, markerar du kryssrutan IPP och klickar sedan på Submit (Skicka).

Starta om maskinen för att aktivera konfigurationen.

När maskinen har startats om går du tillbaka till maskinens webbsida, skriver in lösenordet, går till navigeringsmenyn och klickar sedan på Network (Nätverk)>Network (Nätverk)>Protocol (Protokoll).

6. Klicka på HTTP Server Settings (HTTP-serverinställningar).
  7. Markera kryssrutan HTTPS(Port 443) under IPP och klicka sedan på Submit (Skicka).
  8. Starta om maskinen för att aktivera konfigurationen.
Kommunikation med IPPS kan inte förhindra otillåten åtkomst till skrivarservern.