Hem > Bilaga > Information om miljö och efterlevnad > Viktig information om livslängden för tonerkassetter

Viktig information om livslängden för tonerkassetter

Tonerkassetters livslängd

Den här produkten registrerar livslängden för tonerkassetter med hjälp av följande två metoder:

• Detektering genom att räkna prickarna för färgerna som behövs för att skapa en bild
  • Detektering genom att räkna rotationer för framkallningsrullen

Den här produkten har en funktion som räknar prickarna för färgerna som används för att skriva ut varje dokument och rotationerna för varje tonerkassetts framkallningsrulle. Utskriften avbryts när en av dessa gränser nås. Gränsen är över antalet prickar eller rotationer som krävs för att kassetten ska fungera pålitligt enligt angiven sidkapacitet. Den här funktionen syftar till att minska risken för låg utskriftskvalitet och skada på maskinen.

Det finns två meddelanden som anger om tonern ligger på en låg nivå eller behöver ersättas: Toner låg och Ersätt toner.

Toner låg visas på LCD-skärmen när antalet prickar eller rotationer för framkallningsrullen närmar sig maxantalet. Ersätt toner visas på LCD-skärmen när antalet prickar eller rotationer för framkallningsrullen når maxantalet.

Färgkorrigering

Antalet rotationer för framkallningsrullen som räknas kan omfatta annat än utskrift och kopiering, till exempel maskinjustering, med färgkalibrering och färgregistrering som två exempel.

Färgkalibrering (justering av svärtningsgraden)

I syfte att få pålitlig utskriftskvalitet behöver svärtningsgraden för varje kassett ligga på ett fast värde. Om svärtningsbalansen inte kan bibehållas mellan olika färger blir nyanser ojämna och korrekt färg reproduktion ej möjlig. Svärtningsgraden för toner kan ändras på grund av kemiska förändringar som påverkar dess elektriska laddning, kvalitetsförsämring av framkallningsrullen samt ändrade temperatur- och fuktighetsnivåer i maskinen. Under kalibreringen skrivs testmönster för justering av svärtningsgraden ut på bältenheten.

Kalibrering sker i huvudsak vid dessa tillfällen:

• När användaren manuellt väljer Starta korrigering på funktionspanelen eller i skrivardrivrutinen.

(Utför kalibrering om svärtningsgraden behöver förbättras.)

• När en använd tonerkassett eller trumma ersätts med en ny.
  • När maskinen registrerar att rumstemperaturen och fuktigheten har ändrats.
  • När ett angivet antal utskrivna sidor har nåtts.

Färgregistrering (korrigering av färgpositionen)

I den här maskinen är trumman och framkallningsrullen redo för svart (K), gul (Y), magenta (M) och cyan (C). Fyra färgbilder kombineras till en bild och det innebär att färgregistreringsfel (till exempel hur de fyra färgbilderna samspelar) kan uppstå. När det uppstår registreringsfel skrivs testmönster för registreringskorrigering ut på bältenheten.

Registrering sker i huvudsak vid dessa tillfällen:

• När kalibrering utförs genom att Starta korrigering väljs på funktionspanelen.

(Utför registrering om ett färgregistreringsfel behöver korrigeras.)

• När ett angivet antal utskrivna sidor har nåtts.