Hjem > Sikkerhet > Bruke SNMPv3 > Administrere nettverksmaskinen sikkert ved hjelp av SNMPv3

Administrere nettverksmaskinen sikkert ved hjelp av SNMPv3

Simple Network Management Protocol versjon 3 (SNMPv3) tilbyr brukergodkjenning og datakryptering for å styre nettverksenheter på en trygg måte.
  1. Start nettleseren.
  2. Skriv inn "https://Common Name" i nettleserens adresselinje (hvor "Common Name" er fellesnavnet som du tilordnet sertifikatet. Dette kan være din IP-adresse, nodenavn eller domenenavn).
  3. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn passordet i feltet Login (Pålogging) og klikker deretter på Login (Pålogging).
    image
    Standardpassordet for å styre innstillingene på denne maskinen finner du bak på maskinen, og det angis ved «Pwd».
  4. Gå til navigasjonsmenyen, og klikk på Network (Nettverk)>Network (Nettverk)>Protocol (Protokoll).
    image
    Start fra image hvis navigasjonsmenyen ikke vises til venstre på skjermen.
  5. Sørg for at SNMP-innstillingen er aktivert, og klikk deretter på Advanced Settings (Avanserte innstillinger).
  6. Konfigurer SNMP-innstillingene.
    Alternativ
    Beskrivelse
    SNMP v1/v2c read-write access (Lese-/skrivetilgang for SNMP v1/v2c)

Utskriftsserveren bruker versjon 1 og versjon 2c av SNMP-protokollen. Du kan bruke alle maskinens programmer i denne modusen. Modusen er derimot ikke sikker fordi den ikke vil autentisere brukeren og dataene krypteres ikke.

SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (Lese-/skrivetilgang for SNMPv3 og kun lesetilgang for v1/v2c)

Utskriftsserveren bruker lese/skrivetilgang av versjon 3 og skrivebeskyttet tilgang av versjon 1 og versjon 2c av SNMP-protokollen.

image

Når du bruker SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (Lese-/skrivetilgang for SNMPv3 og kun lesetilgang for v1/v2c)-modusen, vil noen av maskinens programmer som har tilgang til utskriftsserveren ikke fungere riktig fordi de tillater den skrivebeskyttede tilgangen til versjon 1 og versjon 2c. Hvis du vil bruke alle programmer, anbefaler vi at du bruker SNMP v1/v2c read-write access (Lese-/skrivetilgang for SNMP v1/v2c)-modusen.

SNMPv3 read-write access (Lese-/skrivetilgang for SNMPv3)

Utskriftsserveren bruker versjon 3 av SNMP-protokollen. Hvis du behandle utskriftsserveren på en sikker måte, bruk denne modusen.

image

Når du bruker SNMPv3 read-write access (Lese-/skrivetilgang for SNMPv3)-modusen, legger du merke til følgende:

• Utenom for BRAdmin Professional, begrenses alle programmer som bruker SNMPv1/v2c. Vil du tillate bruk av SNMPv1/v2c-programmer, bruker du modusen SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (Lese-/skrivetilgang for SNMPv3 og kun lesetilgang for v1/v2c) eller SNMP v1/v2c read-write access (Lese-/skrivetilgang for SNMP v1/v2c).
  7. Klikk på Submit (Send).