Hem > Säkerhet > Använda SNMPv3 > Hantera nätverksmaskinen säkert med SNMPv3

Hantera nätverksmaskinen säkert med SNMPv3

Relaterade modeller:HL‑L2400DW / HL‑L2400DWE / HL‑L2442DW / HL‑L2445DW / HL‑L2447DW / HL‑L2460DN / HL‑L2865DW
SNMPv3 (Simple Network Management-protokollet version 3) tillhandahåller användarautentisering och datakryptering för säker hantering av nätverksenheter.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Skriv in ”https://Common Name” i webbläsarens adressfält (där ”Common Name” är det namn du gav certifikatet. Det kan vara din IP-adress, nodnamnet eller domännamnet).
  3. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar står på baksidan av maskinen och är märkt med texten ”Pwd”. Ändra standardlösenordet genom att följa anvisningarna på skärmen första gången du loggar in.
  4. I det vänstra navigeringsfältet klickar du på Network (Nätverk)>Network (Nätverk)>Protocol (Protokoll).
    image
    Om det vänstra navigeringsfältet inte är synligt börjar du navigera från image.
  5. Se till att SNMP-inställningen är aktiverad och klicka sedan på Advanced Settings (Avancerade inställningar).
  6. Konfigurera inställningar för SNMPv1/v2c-läget.
    Alternativ
    Beskrivning
    SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c läs-skrivåtkomst)

Skrivarservern använder version 1 och version 2c av SNMP-protokollet. I det här läget kan du använda alla skrivarens program. Det är dock inte säkert eftersom det inte autentiserar användaren och data inte krypteras.

SNMP v1/v2c read-only access (SNMP v1/v2c skrivskyddad åtkomst)

Skrivarservern använder skrivskyddad åtkomst till version 1 och version 2c av SNMP-protokollet.

Disabled (Avaktiverad)

Inaktivera version 1 och version 2c av SNMP-protokollet.

Alla program som använder SNMPv1/v2c kommer att begränsas. För att tillåta användning av SNMPv1/v2c-program använder du läget SNMP v1/v2c read-only access (SNMP v1/v2c skrivskyddad åtkomst) eller SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c läs-skrivåtkomst).

7. Konfigurera inställningarna för SNMPv3-läget.
    Alternativ
    Beskrivning
    Enabled (Aktiverad)

Skrivarservern använder version 3 av SNMP-protokollet. Använd SNMPv3-läget för att hantera skrivarservern säkert.

Disabled (Avaktiverad)

Inaktivera version 3 och av SNMP-protokollet.

Alla program som använder SNMPv3 kommer att begränsas. För att tillåta användning av SNMPv3-program använder du SNMPv3-läget.

8. Klicka på Submit (Skicka).
    image
    Om din maskin visar alternativen för protokollinställning, välj de alternativ du vill ha.
  9. Starta om maskinen för att aktivera konfigurationen.