Hem > Fax > Sända ett fax > Skicka ett fax från din Brother-maskin

Skicka ett fax från din Brother-maskin

1. Placera dokumentet i dokumentmataren eller på kopieringsglaset.
  2. Tryck på image[Fax].
    image
    Om [Förhandsg. fax] är inställt på [], trycker du på image[Fax]>[Skickar fax].
    På pekskärmen visas:
    image
  3. Ange faxnumret på något av följande sätt:
    • De kombinerade siffer- och bokstavsknapparna (ange faxnumret manuellt).

Mata in alla siffror med de kombinerade siffer- och bokstavsknapparna.

• Samtalshistorik (Välja ett nummer från samtalshistoriken).

Tryck på [Samtals- historik].

Tryck på [Återup.], [Utgående samtal] eller [Nummerpresentationshist.].

Om du väljer [Utgående samtal] eller [Nummerpresentationshist.], välj det nummer som önskas och tryck sedan på [Verkställ].

(Funktionen för nummerpresentation är inte tillgänglig för Finland)

• [Adress bok] (Välj ett nummer från adressboken.)

Tryck på [Adress bok].

Gör något av följande:

• Välj det nummer som önskas och tryck sedan på [Verkställ].
      • Tryck på image och ange sedan första bokstaven i namnet och tryck på [OK]. Tryck på det namn som du vill ringa upp. Om det finns två nummer för namnet trycker du på det nummer som du önskar. Tryck på [Verkställ].
      image

Om LDAP-sökning är tillgängligt visas resultatet på pekskärmen med image.

4. Ändra faxinställningarna vid behov.
    Alternativ
    Beskrivning
    image Alternativ

Tryck på image Alternativ för att ändra faxinställningarna för endast nästa fax.

Tryck på OK när du är klar.

Aktuella inställningsindikationer

Tryck på följande ikoner för att ändra dessa inställningar endast för nästa fax:

• image Dokumentstrlk
    • image Faxupplösning
    • image Kontrast
  5. Tryck på [Fax start].
    • Om du använder dokumentmataren börjar maskinen att skanna och sända dokumentet.
    • Om du använder kopieringsglaset och har valt [Mono] i [Färginställning] börjar maskinen att skanna första sidan.

Gå sedan till nästa steg.

• Om du använder kopieringsglaset och har valt [Färg] i [Färginställning] får du en fråga via pekskärmen om du vill sända ett färgfax.

Tryck på [Ja (färgfax)] för att bekräfta. Maskinen börjar ringa upp och sända dokumentet.

6. När [Nästa sida?] visas på pekskärmen gör du något av följande:
    • Tryck på [Nej] när du är klar med att skanna sidor.Maskinen börjar sända dokumentet.
    • Tryck på [Ja] för att skanna ytterligare en sida. Lägg nästa sida på kopieringsglaset och tryck sedan på [OK]. Maskinen börjar skanna sidan.
    Upprepa det här steget för varje sida.