Hem > Rutinunderhåll > Byta ut bläckpatronerna

Byta ut bläckpatronerna

Brother-maskinen är utrustad med en bläckpunktsräknare. Bläckpunktsräknaren håller automatiskt reda på hur mycket bläck som finns kvar i de fyra bläckpatronerna. När maskinen detekterar att en bläckpatron är på väg att bli tom visar maskinen ett meddelande.

LCD-skärmen visar vilken bläckpatron som behöver bytas ut. Byt färgpatronerna i den rätta ordningen som anges på LCD-skärmen.

Det finns en liten mängd bläck kvar i bläckpatronen trots att maskinen anger att den behöver bytas.

VAR FÖRSIKTIG
Skölj omedelbart om du får bläck i ögonen. Ögonen kan bli röda eller inflammerade om de inte sköljs. Om du märker av något onormalt ska du kontakta läkare.
VIKTIGT
Vi rekommenderar att du använder originaltillbehör från Brother för att säkerställa stabil utskriftskvalitet och -prestanda. Även om inte alla icke-originaltillbehör leder till kvalitetsproblem är det möjligt att vissa kan påverka utskriftskvaliteten negativt eller orsaka maskinfel. Brother kan ta ut en avgift för reparation av maskinen om det bevisas att icke-originaltillbehör orsakade skadan, även om maskinen fortfarande täcks av garantin.
  1. Öppna bläckpatronsluckan (1).
    image
  2. Tryck på frigöringsspaken för att lossa bläckpatronen med den färg som indikeras på LCD-skärmen och ta ut bläckpatronen ur maskinen enligt bilden.
    image
    image
  3. Öppna den nya bläckpatronsförpackningen för den färg som anges på LCD-skärmen och ta ut bläckpatronen.
    VIKTIGT
    • Vidrör INTE området som är markerat med (1) på patronen. Det kan leda till att maskinen inte kan identifiera patronen.
      image
    • Skaka endast den svarta bläckpatronen hastigt horisontellt 15 gånger, enligt anvisning, innan du sätter in den i maskinen.
      image
  4. Installera bläckpatronen enligt den riktning som pilen på etiketten anger.
    Varje färg har sin bestämda plats.
    image
  5. Tryck försiktigt på området som är märkt med ”PUSH” tills bläckpatronen hamnar på plats, och stäng därefter bläckpatronsluckan.
    image
    Maskinen nollställer bläckpunktsräknaren.

image

Om maskinen inte detekterar bläckpatronen när du har installerat den ska du kontrollera att bläckpatronen är korrekt installerad. Ta ut bläckpatronen och installera den igen långsamt och ordentligt tills den låser fast.

VIKTIGT
  • Skaka INTE bläckpatronerna när de har installerats i maskinen. Om du spiller bläck på huden eller kläderna ska du omedelbart tvätta bort det med tvål eller rengöringsmedel.
  • Ta INTE ut bläckpatroner om du inte måste byta ut dem, annars vet inte maskinen hur mycket bläck som finns kvar i kassetten.
  • Rör INTE bläckpatronöppningarna eftersom du kan få bläck på huden.
  • Om du blandar ihop färgerna genom att installera en bläckpatron på fel plats visas [Fel bläckfärg] på LCD-skärmen.

Kontrollera vilka bläckpatroner som har en färg som inte stämmer överens med bläckpatronsplaceringen och flytta dem till rätt plats.

• Använd oöppnade bläckpatroner före sista förbrukningsdag som anges på förpackningen.
  • Ta INTE isär eller fingra på bläckpatronen eftersom den kan börja läcka.