Hem > Pappershantering > Fylla på papper > Fyll på papper i pappersfack 1 > Fyll på pappersformaten A3, Ledger eller Legal i pappersfack 1

Fyll på pappersformaten A3, Ledger eller Legal i pappersfack 1

• Om inställningen [Kontrollera papper] är inställd som [] och du drar ut pappersfacket ur maskinen visas ett meddelande på LCD:n som ger dig möjlighet att ändra pappersformat och papperstyp.
  • När du lägger i papper i ett annat format i facket måste du ändra inställningen för pappersformat på maskinen eller inställningen för pappersformat på din dator.

Om detta görs kan maskinen automatiskt mata papper från rätt fack om automatiskt val av fack har ställts in i skrivardrivrutinen (Windows) eller på maskinen.

1. Om pappersstödets flik (1) är utfälld ska du stänga den och sedan stänga pappersstödet (2).
    image
  2. Dra ut pappersfacket ur maskinen såsom pilen visar.
    image
  3. Placera facket på en plan yta.

Skjut det gröna reglaget till vänster och dra sedan ut facket tills det låses på plats.

image
  4. Tryck försiktigt och skjut sidoguiderna (1) och längdguiden (2) så att de passar papprets storlek.
    Se till att den triangulära markeringen (3) på sidoguiden (1) och längdguiden (2) är i linje med markeringen för det papper som används.
    image
  5. Bläddra igenom pappersbunten väl för att undvika pappersstopp och felmatningar.
    image
    image
    Se alltid till att pappret inte har rullat ihop sig eller är skrynkligt.
  6. Lägg försiktigt papper i pappersfacket med utskriftssidan vänd nedåt.

Stående orientering

Stående orientering
    VIKTIGT
    Skjut inte in pappret för långt så att det trycks upp mot baksidan av facket och orsakar pappersmatningsproblem.
    image
    För att fylla på papper innan facket är tomt ska du avlägsna pappret från facket och kombinera det med det papper som du fyller på. Bläddra igenom pappersbunten för att minska risken för problem med pappersmatningen.
  7. Se till att den längsgående pappersguiden (1) ligger an mot papprets kant.
    image
  8. Justera pappersguiderna (1) försiktigt så att de passar papperet.
    Kontrollera att pappersguiderna vidrör papprets kanter.
    image
  9. Säkerställ att pappret ligger platt i facket och är under markeringen för maximal pappersmängd (1).
    Om pappersfacket fylls på med för mycket kan det leda till pappersstopp.
    image
  10. Tryck långsamt in pappersfacket helt i maskinen.
    image
    VIKTIGT

Tryck INTE in pappersfacket i maskinen med våld eller för snabbt. Det kan orsaka problem med pappersstopp eller pappersmatning.

11. Dra ut pappersstödet (1) tills det låses fast. Vik därefter ut pappersstödets flik (2)
    image
  12. Ändra vid behov inställningen av pappersformat i maskinens meny.
    VAR FÖRSIKTIG
    Placera maskinen så att facket inte sticker ut utanför bordskanten så att någon kan kollidera med det. Maskinen kan falla ner och ge upphov till personskador.
    image
    image
    image

Ta ut pappret ur pappersfacket innan du skjuter ihop det.

Placera facket på en plan yta.

Skjut det gröna reglaget till vänster och tryck sedan in fackets framsida för att skjuta ihop facket tills det låses på plats. Fyll på papper i facket.