Home > Scannen > Scannen met de scanknop op uw apparaat > Gescande gegevens naar een e-mailontvanger verzenden

Gescande gegevens naar een e-mailontvanger verzenden

Verzend gescande gegevens rechtstreeks van uw Brother-apparaat naar een e-mailontvanger zonder daarbij een computer te gebruiken.
  • Om gescande gegevens naar een e-mailontvanger te verzenden, moet u uw apparaat eerst configureren om te communiceren met uw netwerk en de e-mailserver die dient voor het verzenden en ontvangen van e-mail.
  • U kunt deze items configureren met het bedieningspaneel van het apparaat of Beheer via een webbrowser.
  • Als u de functie Scannen naar e-mailserver wilt gebruiken, moet uw apparaat verbinding met een netwerk en toegang tot een SMTP-server hebben. Voordat u verder kunt gaan, hebt u de volgende SMTP-e-mailinstellingen nodig:
    • Serveradres

• Poortnummer

• Gebruikersnaam

• Type versleuteling (SSL of TLS)

• E-mailservercertificaat (indien gebruikt)

Als u deze instellingen niet hebt, neemt u contact op met uw e-mailprovider of netwerkbeheerder.

1. Druk op [Scannen]>[naar e-mailserver].
    image
    • Als u uw e-mailadres met uw gebruikers-ID hebt geregistreerd, verschijnt de knop [naar MijnE-mail] wanneer u zich aanmeldt bij het apparaat met Beveiligd functieslot, Active Directory-verificatie of LDAP-verificatie.
    • Om de gescande gegevens naar uw e-mailadres te verzenden, drukt u op [naar MijnE-mail]. Wanneer uw e-mailadres op de LCD verschijnt, drukt u op [Volg.].
    • Als u deze functie wilt inschakelen in Beheer via een webbrowser, klikt u op Scannen>Scannen naar e-mailserver in het linkernavigatiemenu. Selecteer Aan in het veld Verzend naar Mijn e-mail.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit om het e-mailadres van de bestemming in te voeren:
    • Om het e-mailadres handmatig in te voeren, drukt u op [Handmatig] en voert u vervolgens het e-mailadres in met behulp van de tekenknoppen op de LCD. Wanneer u klaar bent, drukt u op [OK].
    • Als het e-mailadres in het adresboek van het apparaat is opgeslagen, drukt u op [Adresboek] en selecteert u vervolgens het e-mailadres.

Druk op [OK].

3. Controleer het e-mailadres en druk vervolgens op [Volg.].
  4. Als u de instellingen wilt wijzigen, drukt u op image[Opties] en gaat u vervolgens naar de volgende stap.
    image
    • Uw eigen standaardinstellingen instellen: druk nadat u de instellingen hebt gewijzigd op de optie [Nieuwe standaard] en vervolgens op [Ja].
    • De fabrieksinstellingen herstellen: druk nadat u de instellingen hebt gewijzigd op de optie [Fabrieksinstellingen] en vervolgens op [Ja].
  5. Selecteer de scaninstellingen die u wilt wijzigen en druk vervolgens op [OK].
    Optie
    Beschrijving
    2-zijdige scan

Hiermee selecteert u de 2-zijdige scanmodus.

Kleurinstelling

Hiermee selecteert u de kleurindeling voor uw document.

Resolutie

Selecteer de scanresolutie voor uw document.

Bestandstype

Hiermee selecteert u de bestandsindeling voor uw document.

Documentgrtte

Selecteer uw documentformaat.

Helderheid

Selecteer het helderheidsniveau.

Contrast

Selecteer het contrastniveau.

Marge-instelling

Hiermee past u de documentmarges aan.

Voorbeeld

Hiermee geeft u een voorbeeld van het scanresultaat weer op het LCD-scherm voordat de gescande gegevens worden opgeslagen.

image
    • Om de instellingen als snelkoppeling op te slaan, drukt u op [Opslaan als snelk.]. Er wordt u gevraagd of u dit als een snelkoppeling wilt opslaan. Volg de instructies op het LCD-scherm.
    • Als u de gescande resultaten wilt zien voordat de gescande gegevens worden opgeslagen, drukt u op image en vervolgens op [Voorbeeld]. Het apparaat scant het document en geeft de gescande resultaten weer op het LCD-scherm. Als de gescande resultaten naar wens zijn, drukt u op [Start] om af te drukken en de verwerking te stoppen.
  6. Druk op [Start].
    Het apparaat begint met scannen. Als u de glasplaat van het apparaat gebruikt, volgt u de instructies op het LCD-scherm om de scantaak te vervolledigen.