Home > Mobiel/Web Connect > AirPrint > Afdrukken met AirPrint > Afdrukken op papier op een rol met AirPrint (macOS)

Afdrukken op papier op een rol met AirPrint (macOS)

• De afdrukprocedure hangt af van de toepassing die u gebruikt.
  • Deze instructies zijn voor macOS v12. Voor uw besturingssysteem en versie kunnen deze instructies anders zijn.
  • Controleer of uw apparaat in de printerlijst op uw Mac-computer wordt vermeld voordat u de afdrukprocedure start.
  1. Controleer of het apparaat is ingeschakeld.
  2. Plaats een rol papier in lade 2 en wijzig in het apparaatmenu de instelling voor het papierformaat. imageimage Verwante informatie:Een papierrol in lade 2 plaatsen
  3. Open op uw Mac het document dat u wilt afdrukken, klik op het menu Archief en selecteer vervolgens Druk af.
  4. Controleer of uw apparaat is geselecteerd. Als een ander apparaat (of geen apparaat) is geselecteerd, klikt u op het pop-upmenu Printer en selecteert u uw apparaat.
  5. Ga op een van de volgende manieren te werk als het snelmenu Formaat wordt weergegeven:
    image
    Als het snelmenu Formaat niet wordt weergegeven, klikt u op Toon details.
    • Selecteer Rol van 297 mm in het menu en selecteer vervolgens een papierformaat met een hoogte van meer dan 210 mm.
    • Selecteer Aangepaste formaten... in het menu en klik vervolgens op het pictogram + in het venster met instellingen. Typ de volgende gegevens voor uw document en klik vervolgens op OK:
      • De bestandsnaam die u wilt gebruiken
      • Breedte (297 mm of minder)
      • Hoogte (tussen 210 mm en 2700 mm)
      • Marges
      image
      Als in de toepassing een ander paginaformaat is opgegeven dan het werkelijke afdrukformaat, moet u hier het paginaformaat typen. (Afhankelijk van de toepassing kan er een beperking gelden voor het paginaformaat dat u in de toepassing kunt opgeven. In dat geval kunnen de paginabreedte en -hoogte niet worden ingesteld op dezelfde waarden als het werkelijke afdrukformaat.)
  6. Selecteer bij de optie Richting of u de staande of liggende afdrukstand wilt gebruiken.
  7. Als u in de vorige stap Aangepaste formaten... hebt geselecteerd en het aangepaste formaat wilt aanpassen aan het werkelijke afdrukformaat, klikt u in het snelmenu met afdrukopties en selecteert u vervolgens Voorvertoning. Wanneer de opties Voorvertoning worden weergegeven, selecteert u de gewenste vergroting of verkleining.
  8. Klik in het snelmenu met afdrukopties en selecteer vervolgens Media en kwaliteit.
    De opties voor Media en kwaliteit verschijnen.
    1. Klik in het snelmenu Invoer uit en selecteer vervolgens Rol 2.
    2. Klik in het snelmenu Papiertype en selecteer vervolgens de gewenste optie.
  9. Selecteer alle overige gewenste opties.
  10. Klik op Druk af.
BELANGRIJK
  • Als de inktcartridges bijna op zijn terwijl u op papier op een rol aan het afdrukken bent, kunt u nieuwe inktcartridges met dezelfde kleur installeren en doorgaan met afdrukken.

Na het vervangen van de cartridges kan de kleur een iets andere tint hebben.

• Kijk voordat u met afdrukken begint hoeveel papier er nog op de rol zit. Als er niet genoeg papier op de rol zit voor de lengte die u wilt afdrukken, loopt u het risico dat het afdrukken halverwege de afdruktaak stopt. Zelfs als er voor uw afdruktaak nog genoeg papier op de rol zit, kan er onderaan de afdruk een gedeelte blanco blijven.