Använda ARP för att konfigurera IP-adressen

Om du inte kan använda BRAdmin-programmet och ditt nätverk inte använder en DHCP-server, kan du använda ARP-kommandot. ARP-kommandot finns på Windows®-system som har TCP/IP installerat och även på UNIX®-system. För att använda ARP skriver du in följande kommando vid kommandoprompten:
arp -s ip-adress ethernet-adress
där ethernet-adress är skrivarserverns Ethernet-adress (MAC-adressen) och ip-adress är skrivarserverns IP-adress. Till exempel:
Windows®-system
I Windows®-system krävs normalt ett bindestreck ”–” mellan varje siffra i Ethernet-adressen.
arp -s 192.168.1.2 00-80-77-31-01-07
UNIX®-/Linux®-system
I UNIX®- och Linux®-system krävs normalt ett kolon ”:” mellan varje siffra i Ethernet-adressen.
arp -s 192.168.1.2 00:80:77:31:01:07
Obs Obs
Du måste vara i samma Ethernet-segment (d.v.s. det kan inte finnas en router mellan skrivarservern och operativsystemet) för att kunna använda kommandot arp -s.
Om det finns en router kan du använda BOOTP eller andra metoder som beskrivs i detta kapitel för att ange IP-adressen. Om din administratör har konfigurerat systemet så att det tilldelar IP-adresser med BOOTP, DHCP eller RARP kan Brother-skrivarservern ta emot en IP-adress från vilket som helst av dessa system för tilldelning av IP-adresser. I så fall behöver du inte använda ARP-kommandot. ARP-kommandot fungerar bara en gång. Av säkerhetsskäl kan du inte använda ARP-kommandot igen för att ändra adressen när du väl en gång har konfigurerat en Brother-skrivarservers IP-adress med kommandot. Skrivarservern ignorerar alla nya försök. Om du vill ändra IP-adressen igen måste du använda TELNET (med kommandot SET IP ADDRESS), eller återställa skrivarserverns fabriksinställningar (då kan du använda ARP-kommandot på nytt).
Skriv följande kommando: ping ip-adress där ip-adress är skrivarserverns IP-adress när du vill konfigurera skrivarservern och verifiera anslutningen. Till exempel ping 192.189.207.2.