Använda APIPA för att konfigurera IP-adressen

Brother-skrivarservern stöder APIPA-protokollet (Automatic Private IP Addressing). Med APIPA konfigurerar DHCP-klienter automatiskt en IP-adress och nätmask när det inte finns någon tillgänglig DHCP-server. Enheten väljer en IP-adress i intervallet 169.254.1.0 till 169.254.254.255. Nätmasken ställs automatiskt in på 255.255.0.0 och gateway-adressen ställs in på 0.0.0.0.
APIPA-protokollet är aktiverat som standard. Du kan avaktivera APIPA-protokollet på maskinens kontrollpanel. Mer information finns i APIPA.
Om APIPA-protokollet har avaktiverats blir standard-IP-adressen för en Brother-skrivarserver 192.0.0.192. Du kan dock enkelt ändra IP-adressen så att den stämmer överens med IP-adressuppgifterna i ditt nätverk.