Andra metoder för att ställa in IP-adressen (för avancerade användare och administratörer)

Mer information om hur du konfigurerar maskinen för ett nätverk med verktyget BRAdmin Light finns i Ställa in IP-adress och nätmask.

Använda DHCP för att konfigurera IP-adressen

DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) är en av flera automatiska mekanismer för tilldelning av IP-adress. Om du har en DHCP-server i nätverket får skrivarservern automatiskt en IP-adress från DHCP-servern och registrerar sitt namn med dynamiska namntjänster som baseras på RFC 1001 och 1002.
Obs Obs
Om du inte vill konfigurera skrivarservern via DHCP, BOOTP eller RARP måste du ställa in BOOT METOD på statisk, så att skrivarservern får en statisk IP-adress. Det hindrar skrivarservern från att få en IP-adress från något av dessa system. Använd BRAdmin Light när du vill ändra BOOT METOD.