Scannen naar media

U kunt documenten in zwart-wit en kleur rechtstreeks naar een USB Flash-geheugenstation of een geheugenkaart scannen. Zwart-witte documenten worden opgeslagen in de bestandsformaten PDF (*.PDF) of TIFF (*.TIF). Documenten in kleur kunnen worden opgeslagen in de bestandsformaten PDF (*.PDF) of JPEG (*.JPG). Bestandsnamen worden gebaseerd op de huidige datum. De vijfde afbeelding die op 1 juli 2009 is gescand, krijgt bijvoorbeeld de naam 01070905.PDF. U kunt de kleur, kwaliteit en bestandsnaam wijzigen.
Opmerking Opmerking
DCP-modellen kunnen de bestandsnaam niet wijzigen.
Resolutie
Opties bestandsformaat
Standaardbestandsformaat
(LCD-modellen met 1 of 2 lijnen)
Standaardbestandsformaat
(Kleuren LCD-modellen en Touchscreen modellen)
200x100 dpi Z&W (z/w)1
TIFF / PDF
TIFF
PDF
200 dpi Z&W (z/w)1
TIFF / PDF
TIFF
PDF
150 dpi 16kl (kleur)1
JPEG / PDF
PDF
PDF
300 dpi 16kl (kleur)1
JPEG / PDF
PDF
PDF
600 dpi 16kl (kleur)1
JPEG / PDF
PDF
PDF
1
voor België
1
Plaats een USB Flash-geheugenstation, CompactFlash®1, Memory Stick™, Memory Stick PRO™, SecureDigital™2 of xD-Picture Card™3 in het apparaat.
Opmerking Opmerking
DCP-163C, DCP-165C, DCP-167C, DCP-185C, MFC-290C en MFC-297C bieden geen ondersteuning voor CompactFlash®.
DCP-145C en MFC-250C bieden geen ondersteuning voor CompactFlash®, Memory Stick™, Memory Stick PRO™, SecureDigital of xD-Picture Card™.
1
Dit product biedt ook ondersteuning voor CompactFlash® type1.
2
Dit product biedt ondersteuning voor SecureDigital (hoge capaciteit).
3
Dit product biedt ondersteuning voor xD-Picture Card™ Type M / Type M+ / Type H (hoge capaciteit).
VOORZICHTIG VOORZICHTIG
Ontkoppel het netsnoer NIET en verwijder een USB Flash-geheugenstation, CompactFlash®, Memory Stick™, Memory Stick PRO™, SecureDigital of xD-Picture Card™ NIET uit het apparaat terwijl het apparaat de gegevens leest (de toets Photo Capture knippert). Als u dit toch doet, kunnen er gegevens verloren gaan of kan het medium beschadigd raken.
Als u een USB Flash-geheugenstation of geheugenkaart verwijdert terwijl de toets Photo Capture knippert, moet u de pc opnieuw opstarten voordat u het USB Flash-geheugenstation of de geheugenkaart opnieuw plaatst. Als u een ander USB Flash-geheugenstation of een andere geheugenkaart plaatst voordat de pc opnieuw is opgestart, worden de gegevens hierop mogelijk vernietigd.
2
Plaats uw document.
3
Druk op de toets Figuur (Scan).
4
Druk op Bsymbol.utri of Bsymbol.dtri om naar media of Scan nr media te selecteren.
Druk op OK.
Ga op een van de volgende manieren te werk:
Ga naar 5 als u de kwaliteit wilt wijzigen.
Druk op Mono Start of Kleur Start (Colour Start) als u wilt beginnen met scannen zonder instellingen te wijzigen.
5
(Voor LCD-modellen met 1 of 2 lijnen) Druk op Bsymbol.utri of Bsymbol.dtri om de gewenste kwaliteit te selecteren.
Druk op OK.
(Voor kleurenmodellen met LCD-scherm) Druk op Bsymbol.utri of Bsymbol.dtri om Kwaliteit te selecteren.
Druk op Bsymbol.ltri of Bsymbol.rtri om de gewenste kwaliteit te selecteren.
Druk op OK.
Ga naar 6 als u de documentgrootte wilt wijzigen. (Beschikbaar op A3-modellen)
Ga naar 7 als u het bestandstype wilt wijzigen.
Druk op Mono Start of Kleur Start (Colour Start) als u wilt beginnen met scannen zonder instellingen te wijzigen.
6
Druk op Bsymbol.utri of Bsymbol.dtri om Scanformaat glas te selecteren.
Druk op Bsymbol.ltri of Bsymbol.rtri om de gewenste documentgrootte te selecteren.
Druk op OK.
Ga naar 7 als u het bestandstype wilt wijzigen.
Druk op Mono Start of Kleur Start (Colour Start) als u wilt beginnen met scannen zonder instellingen te wijzigen.
7
(Voor LCD-modellen met 1 of 2 lijnen) Druk op Bsymbol.utri of Bsymbol.dtri om het gewenste bestandstype te selecteren.
Druk op OK.
(Voor kleurenmodellen met LCD-scherm) Druk op Bsymbol.utri of Bsymbol.dtri om Bestandstype te selecteren.
Druk op Bsymbol.ltri of Bsymbol.rtri om het gewenste bestandstype te selecteren.
Druk op OK.
Ga naar 8 als u de bestandsnaam wilt wijzigen.
Druk op Mono Start of Kleur Start (Colour Start) als u wilt beginnen met scannen zonder instellingen te wijzigen.
Opmerking Opmerking
Als u kleur selecteert bij de instelling van de kwaliteit, kunt u TIFF niet selecteren.
Als u monochroom selecteert bij de instelling van de kwaliteit, kunt u JPEG niet selecteren.
8
De bestandsnaam wordt automatisch ingesteld. U kunt echter een naam van uw keuze creëren met behulp van de kiestoetsen. U kunt alleen de eerste 6 cijfers van de bestandsnaam wijzigen. (Alleen MFC-modellen)
Druk op OK.
Opmerking Opmerking
Druk op Wis/terug (Clear/Back) om de ingevoerde letters te verwijderen.
9
Druk op Mono Start of Kleur Start (Colour Start) om met scannen te beginnen. Als u de glasplaat gebruikt, wordt Volgende Pagina? weergegeven op het LCD-scherm. Druk op 1 of Bsymbol.utri voor Ja of druk op 2 of Bsymbol.dtri voor Nee. Nadat u klaar bent met scannen, dient u Nee te selecteren voordat u het USB Flash-geheugenstation of de geheugenkaart verwijdert.
Opmerking Opmerking
Het type scan is afhankelijk van de instellingen die u kiest in stap 5 tot en met 7; de instelling wordt niet gewijzigd door Mono Start of Kleur Start (Colour Start).
Opmerking Opmerking
Het type scan is afhankelijk van de instellingen die u kiest in stap 5 tot en met 7; de instelling wordt niet gewijzigd door Mono Start of Kleur Start (Colour Start).