Hem > Introduktion till maskinen > Översikt över kontrollpanelen

Översikt över kontrollpanelen

Kontrollpanelen kan variera beroende på din modell.

image

1. Pekskärm med LCD (Liquid Crystal Display)
    Öppna menyer och alternativ genom att trycka på dem på pekskärmen.

Skrivaren har åtta skärmar med flikar (kallas startskärmar). På varje startskärm kan det finnas upp till åtta ikoner som kan användas till maskinfunktioner, inställningar eller genvägar.

Du kan välja huvudstartskärmen från hemskärmarna.

Använd menyn [Admininställningar] för att ändra namnen hemskärmen och för att organisera ikonerna.

image
    1. Datum och tid

Visar datum och tid inställt i maskinen.

Det här området används även för att visa fel- och underhållsmeddelanden.

2. image (Status för trådbundet LAN)

Tryck om du vill konfigurera de trådbundna LAN-inställningarna.

Ikonen visar den nuvarande statusen för det trådbundna nätverket.

image

Trådbundet LAN inaktiverat

(Grå)

image

Trådbundet LAN aktiverat

(Blå)

image

Ingen kabelanslutning

3. image (Trådlös status)

Tryck för att konfigurera trådlösa inställningar.

För vissa modeller visar startskärmen status för det trådlösa nätverket endast när tillvalet Modul för WLAN är installerat.

Om du använder en trådlös anslutning visar en indikator med fyra nivåer den trådlösa signalens aktuella styrka.

image
      image

Trådlöst LAN inaktiverat

4. image (Toner)

Visar återstående tonernivå. Tryck för att öppna menyn [Toner].

5. image (Administratörsinställningar)

Tryck för att öppna menyn [Admininställningar].

6. IP-adress

Om inställningen för IP-adress på menyn Skärminformation har aktiverats visas IP-adressen på startskärmarna.

7. Funktionsikoner, inställningsikoner och genvägsikoner

Tillgängliga funktioner varierar beroende på din modell.

• image [Alla inställn.]

Tryck för att öppna skrivarens inställningsmeny.

• image [Fax]

Tryck för att öppna faxläget.

• image [Kopiering]

Tryck för att öppna kopieringsläget.

• image [Skanna]

Tryck för att öppna skanningsläget.

• image [Säker utskrift]

Tryck för att få tillgång till alternativet [Säker utskrift].

• image [USB]

Tryck för att gå till USB-menyn och välj alternativet [Skanna > USB] eller [Direktutskrift].

• image [Internet]

Tryck för att ansluta maskinen till en Internettjänst.

• image [Appar]

Tryck för att ansluta maskinen till tjänsten Brother Apps.

• image [2 på 1 ID-kopia]

Tryck för att öppna alternativet ID-kopiering 2 på 1.

• image [Eco-läge]

Tryck för att öppna menyn [Eco-läge].

• image (Genvägar)

Tryck för att gå snabbval för funktioner du ofta använder t.ex. skicka fax, ta kopior, skanna och använda Web Connect.

8. Knappar för att bläddra flikar

Tryck för att visa och komma åt alla flikarna.

9. Startflikar

Tryck för att visa startskärmen.

• Nytt fax

image

När [Förhandsg. fax] är inställt på [], visas det antal nya faxmeddelanden du tar emot i minnet längst upp på skärmen.

• Varningssymbol

image

Varningsikonen image visas vid fel eller underhållsmeddelanden. Tryck på meddelandeområdet för att visa det och tryck sedan på image för att gå tillbaka till huvudstartskärmen.

2. Pekpanel
    image (Tillbaka)
    Tryck för att gå tillbaka till föregående meny.
    image (Hem)
    Tryck för att återgå till huvudstartskärmen.
    image (Avbryt)
    Tryck för att avbryta en åtgärd.
  3. NFC-läsare (Near Field Communication)
    Du kan använda kortautentisering genom att föra IC-kortet över NFC-läsaren på kontrollpanelen.
  4. LED-strömindikator

LED-lampan tänds beroende på maskinens driftstatus.

5. image Slå på/stänga av
    • Starta maskinen genom att trycka på image.
    • Stäng av maskinen genom att hålla image intryckt. [Stänger ner] visas på LCD-skärmen i några sekunder innan det försvinner. Om du har en extern telefon eller telefonsvarare ansluten är den alltid tillgänglig även om du stänger av maskinen.