Home > Netwerk > Netwerkfuncties > Faxen via het internet (I-Fax) > Een internetfax (I-Fax) verzenden

Een internetfax (I-Fax) verzenden

Faxen via internet lijkt op het versturen van een gewone fax. Zorg dat de gegevens van de beoogde ontvanger in uw e-mailadresboek zijn opgeslagen en plaats het te faxen document in uw Brother-apparaat.
image
  • Als de computer waarnaar u een document wilt verzenden niet gebruikmaakt van Windows Server 2008/2012/2012 R2/2016/2019, Windows 7, Windows 8.1 of Windows 10, vraagt u de eigenaar van de computer om software te installeren waarmee TIFF-bestanden kunnen worden weergegeven.
  • Gebruik de ADF (automatische documentinvoer) als het document uit meerdere pagina's bestaat.
  1. Plaats uw document.
  2. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Wanneer [Uit] is ingesteld voor Faxvoorbeeld, drukt u op [Fax].

• Als Faxvoorbeeld is ingesteld op [Aan], drukt u op [Fax] en drukt u vervolgens op [Faxen verzenden].
  3. Als u de instellingen voor het verzenden van faxen wilt wijzigen, drukt u op [Opties].
  4. Veeg met uw vinger omhoog of omlaag of druk op image of image om door de faxinstellingen te bladeren. Wanneer de gewenste instelling wordt weergegeven, drukt u erop en geeft u uw voorkeur aan. Wanneer u klaar bent met het wijzigen van de instellingen, drukt u op [OK]. (Als de knop [OK] wordt weergegeven.)
    image
    Als de knop [OK] niet verschijnt nadat u de tijd hebt ingesteld, druk dan op image om terug te keren naar het scherm voor het verzenden van faxen.
  5. Voer een van de volgende handelingen uit:
    • Druk op image en voer het e-mailadres in met het touchscreen. Druk op [OK].
    • Druk op [Adres boek], selecteer het e-mailadres van de geadresseerde en druk vervolgens op [Toepassen].
  6. Druk op [Fax start].
    Het apparaat begint met scannen. Zodra het document is gescand, wordt het via uw SMTP-server doorgestuurd naar de ontvanger. U kunt het verzenden annuleren door tijdens het scannen op de toets image te drukken.
  7. Druk op image.