Hem > Säkerhet > Använda SNMPv3 > Hantera nätverksmaskinen säkert med SNMPv3

Hantera nätverksmaskinen säkert med SNMPv3

SNMPv3 (Simple Network Management-protokollet version 3) tillhandahåller användarautentisering och datakryptering för säker hantering av nätverksenheter.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Skriv in ”https://Common Name” i webbläsarens adressfält (där ”Common Name” är det namn du gav certifikatet. Det kan vara din IP-adress, nodnamnet eller domännamnet).
  3. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar står på baksidan av maskinen och är märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Network (Nätverk)>Network (Nätverk)>Protocol (Protokoll).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Se till att SNMP-inställningen är aktiverad och klicka sedan på Advanced Settings (Avancerade inställningar).
  6. Konfigurera SNMP-inställningarna.
    Alternativ
    Beskrivning
    SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c läs-skrivåtkomst)

Skrivarservern använder version 1 och version 2c av SNMP-protokollet. I det här läget kan du använda alla skrivarens program. Det är dock inte säkert eftersom det inte autentiserar användaren och data inte krypteras.

SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst och v1/v2c skrivskyddad åtkomst)

Skrivarservern använder läs-skrivåtkomst för version 3 och skrivskyddad åtkomst för version 1 och version 2c av SNMP-protokollet.

image

När du använder SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst och v1/v2c skrivskyddad åtkomst)-läget kan det hända att vissa av skrivarens program som ansluter till skrivarservern inte fungerar som de ska eftersom de auktoriserar enbart läsbehörighet för version 1 och version 2c. Om du vill använda alla program rekommenderar vi att du använder läget SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c läs-skrivåtkomst).

SNMPv3 read-write access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst)

Skrivarservern använder version 3 av SNMP-protokollet. Använd det här läget om du vill hantera skrivarservern säkert.

image

Observera följande när du använder SNMPv3 read-write access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst)-läget:

• Med undantag för BRAdmin Professional begränsas alla program som använder SNMPv1/v2c. För att tillåta användning av SNMPv1/v2c-program använder du läget SNMPv3 read-write access and v1/v2c read-only access (SNMPv3 läs-skrivåtkomst och v1/v2c skrivskyddad åtkomst) eller SNMP v1/v2c read-write access (SNMP v1/v2c läs-skrivåtkomst).
  7. Klicka på Submit (Skicka).
    image
    Om din maskin visar alternativen för protokollinställning, välj de alternativ du vill ha.
  8. Starta om maskinen för att aktivera konfigurationen.