Hem > Säkerhet > Använda SSL/TLS > Introduktion till SSL/TLS

Introduktion till SSL/TLS

SSL (Secure Socket Layer) eller TLS (Transport Layer Security) är en effektiv metod för att skydda data som sänds via ett lokalt eller utbrett nätverk (LAN eller WLAN). Den fungerar genom att data krypteras t.ex. utskriftsjobb som skickas över ett nätverk, så att de som försöker få tag i det inte kan läsa det.

SSL/TLS kan konfigureras för både trådbundna och trådlösa nätverk och kommer att arbeta tillsammans med andra säkerhetsformer som WPA-nycklar och brandväggar.