Hem > Skanna > Skanna med maskinens skanningsknapp > Skicka skannade data till en e-postmottagare

Skicka skannade data till en e-postmottagare

Skicka skannade data direkt från skannern till en e-postmottagare utan att använda en dator. Med den här funktionen kan du skanna dokument och skicka dem till en e-postadress utan att skannern är ansluten till datorn. För att skicka skannade data som en bilaga direkt till ditt standardprogram för e-post med hjälp av programvaran iPrint&Scan på din dator eller knappen Skanna på din maskin, använd funktionen Skanna till e-postbilaga istället.
  • För att kunna skicka skannade data till en e-postmottagare måste du konfigurera maskinen för att kommunicera med ditt nätverk och din e-postserver, som används för att skicka och ta emot e-post.
  • Konfigurera dessa från maskinens kontrollpanel eller från Webbaserad hantering.
  • För att använda funktionen Skanna till e-postserver måste du ansluta maskinen till nätverket och få tillgång till en SMTP-server. Ställ in följande SMTP-e-postinställningar:
    • Serveradress

• Portnummer

• Användarnamn

• Krypteringstyp (SSL eller TLS)

• E-postservercertifikat (om sådant används)

Om du inte känner till dessa inställningar kontaktar du din e-postleverantör eller nätverksadministratör.

1. Ladda ditt dokument.
  2. Tryck på [Skanna]>[till e-postserver].
    image
    • Om du registrerade din e-postadress med ditt användar-ID visas alternativet [till min e-post] när du loggar in på skrivaren med Secure Function Lock, Active Directory-autentisering eller LDAP-autentisering.
    • Tryck på [till min e-post] för att skicka skannade data till din e-postadress. Tryck på [Nästa] när din e-postadress visas på LCD-skärmen.
    • Om du vill aktivera den här funktionen i Webbaserad hantering går du till navigeringsmenyn och klickar sedan på Scan (Skanna)>Scan to E-mail Server (Skanna till e-postserver). I fältet Send to My E-mail (Skanna till Min e-post) väljer du On (På). Klicka på Submit (Skicka).
  3. Gör något av följande för att ange mottagande e-postadress:
    • Tryck på [Manuell] för att ange e-postadressen manuellt och ange sedan e-postadressen med knapparna på LCD-skärmen. Tryck på [OK] när du är klar.

• Tryck på [Adress bok] om e-postadressen finns i maskinens adressbok och välj sedan e-postadressen.

Tryck på [OK].

4. Bekräfta e-postadressen och tryck sedan på [Nästa].
  5. (MFC-L6710DW/MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910) För att ändra inställningarna trycker du på [Alternativ] och väljer sedan de skanningsinställningar du vill ändra.(DCP-L5510DW/MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN) För att ändra inställningarna trycker du på image[Alternativ] och väljer sedan de skanningsinställningar du vill ändra. Hoppa över det här steget om du använder standardinställningarna.
    • [Duplex skanning] (MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN/MFC-L6710DW/MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910)
    • [Färginställning]
    • [Upplösning]
    • [Filtyp]
    • [Dokumentstorlek]
    • [Ljusstyrka]
    • [Kontrast]

(Endast tillgängligt för alternativen [Färg] och [Grå])

• [Filnamn]
    • [Stil för filnamn]
    • [Filstorlek]

(Endast tillgängligt för alternativen [Färg] och [Grå])

• [Autok. matning]
    • [Skippa tomsida]
    • [Välj blanksidesdetekt.niv.]
    • [Ta bort bakgrundsfärg]

(Endast tillgängligt för alternativen [Färg] och [Grå])

• [Marginalinst.] (endast tillgängligt för vissa modeller)
    • [Dokumentseparering]
    • [S/V TIFF-komprimering]
    image
    • Om skrivaren visar knappen [OK] trycker du på [OK].

• Tryck på alternativet [Ställ in ny standard] för att ange dina egna standardinställningar efter att du ändrat inställningarna och tryck sedan på [Ja].

• Så här återställer du fabriksinställningarna: tryck på [Fabriksinst.] och sedan på [Ja].

• Tryck på [Spara som genväg] om du vill spara inställningarna som en genväg.

(Denna funktion kanske inte är tillgänglig beroende på villkoren för din maskin.)

6. Tryck på [Start].
    Maskinen börjar skanna. Om du använder kopieringsglaset följer du instruktionerna på pekskärmen för att utföra skanningen.