Hem > Nätverk > Nätverksfunktioner > Använda funktionen sända fax till server > Innan du sänder ett fax till faxservern

Innan du sänder ett fax till faxservern

Relaterade modeller:MFC‑L5710DN / MFC‑L5710DW / MFC‑L5715DN / MFC‑L6710DW / MFC‑L6910DN / MFC‑L6915DN / MFC‑EX910

För att sända ett dokument till faxservern måste korrekt syntax för den servern användas. Mottagarens faxnummer måste sändas med ett prefix och ett suffix som stämmer överens med parametrarna som används av faxservern. I de flesta fall är syntax för prefix ”fax=” och syntax för suffix domännamnet på faxserverns e-post-gateway. Suffix måste även inkludera ”@”-symbolen i början av suffixet. Prefix- och suffixinformationen måste lagras i maskinen innan du kan använda faxen för serverfunktion. Mottagarens faxnummer kan sparas i adressboken eller anges med de kombinerade siffer- och bokstavsknapparna (upp till 40 siffror). Om du till exempel vill sända ett dokument till faxnumret 123-555-0001 ska följande syntax användas:

image

Din faxservers programvara måste stödja e-post-gateway.