Hem > Nätverk > Nätverksfunktioner > Vidaresänd inkommande fax till ett nätverk.

Vidaresänd inkommande fax till ett nätverk.

Relaterade modeller:MFC‑L5710DN / MFC‑L5710DW / MFC‑L5715DN / MFC‑L6710DW / MFC‑L6910DN / MFC‑L6915DN / MFC‑EX910
Ställ in en profil för att vidarebefordra inkommande fax direkt till en mapp på en FTP-, SFTP-, CIFS- eller Sharepoint-server.

• Vi rekommenderar att du använder den senaste versionen av följande webbläsare:
    • Microsoft Edge, Firefox, och Google Chrome för Windows
    • Safari, Firefox och Google Chrome för Mac
    • Google Chrome för Android
    • Safari och Google Chrome för iOS
  • Se till att JavaScript och cookies alltid är aktiverade, oavsett vilken webbläsare du använder.

1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).

Exempel:

https://192.168.1.2

3. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar står på baksidan av maskinen och är märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Administrator (Administratör)>Network Profile (Nätverksprofil).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Välj alternativet FTP, SFTP, Network (Nätverk), eller SharePoint och klicka sedan på Submit (Skicka).
  6. Ställ in profilen för din server med någon av följande tabeller:
    image

Om du använder följande tecken: ?, /, \, ", :, <, >, | eller * kan fel i sändningen ske.

FTP

Alternativ

Beskrivning

Profile Name (Profilnamn)

Ange ett namn för serverprofilen (upp till 15 alfanumeriska tecken). Maskinen visar namnet på LCD-skärmen.

Host Address (Värdadress)

Ange värdadressen (till exempel: ftp.example.com, högst 64 tecken) eller IP-adressen (till exempel 192.23.56.189).

Port Number (Portnummer)

Ändra inställningen för Port Number (Portnummer) som används för att komma åt FTP-servern. Standardinställningen är port 21. I de flesta fall behöver den här inställningen inte ändras.

Username (Användarnamn)

Ange ett användarnamn (upp till 32 tecken) för en användare som har behörighet att skriva data till FTP-servern.

Password (Lösenord)

Ange lösenordet (upp till 32 tecken) som tillhör det användarnamn du skrev in i fältet Username (Användarnamn). Ange lösenordet igen i fältet Retype Password (Ange lösenord igen).

SSL/TLS

Ställ in alternativet SSL/TLS om du vill vidarebefordra säkert med SSL/TLS-kommunikation. Ändra inställningen CA Certificate (CA-certifikat) vid behov.

Store Directory (Lagra katalog)

Skriv sökvägen (upp till 255 tecken) till mappen på FTP-servern dit du vill vidarebefordra inkommande fax. Skriv inget snedstreck i början av sökvägen (rätt exempel: brother/abc).

Passive Mode (Passivt läge)

Ställ in alternativet Passive Mode (Passivt läge) till av eller på beroende på din FTP-server och nätverkets brandväggskonfiguration. Standardinställningen är på. I de flesta fall behöver den här inställningen inte ändras.

SFTP

Alternativ

Beskrivning

Profile Name (Profilnamn)

Ange ett namn för serverprofilen (upp till 15 alfanumeriska tecken). Maskinen visar namnet på LCD-skärmen.

Host Address (Värdadress)

Ange värdadressen (till exempel: ftp.example.com, högst 64 tecken) eller IP-adressen (till exempel 192.23.56.189).

Username (Användarnamn)

Ange ett användarnamn (upp till 32 tecken) för en användare som har behörighet att skriva data till SFTP-servern.

Auth. Method (Autentiseringsmetod)

Välj Password (Lösenord) eller Public Key (Allmän nyckel).

Password (Lösenord)

När du väljer Password (Lösenord) för alternativet Auth. Method (Autentiseringsmetod) anger du lösenordet (upp till 32 tecken) som tillhör det användarnamn du skrev in i fältet Username (Användarnamn). Ange lösenordet igen i fältet Retype Password (Ange lösenord igen).

Client Key Pair (Nyckelpar för klient)

När du väljer Public Key (Allmän nyckel) som Auth. Method (Autentiseringsmetod) alternativ, välj autentiseringsmetoden.

Server Public Key (Offentlig nyckel till server)

Välj autentiseringsmetod.

Store Directory (Lagra katalog)

Skriv sökvägen (upp till 255 tecken) till mappen på SFTP-servern dit du vill vidarebefordra inkommande fax. Skriv inget snedstreck i början av sökvägen (rätt exempel: brother/abc).

Port Number (Portnummer)

Ändra inställningen för Port Number (Portnummer) som används för att komma åt SFTP-servern. Standardinställningen är port 22. I de flesta fall behöver den här inställningen inte ändras.

Network (Nätverk)

Alternativ Beskrivning
    Profile Name (Profilnamn)

Ange ett namn för serverprofilen (upp till 15 alfanumeriska tecken). Maskinen visar namnet på LCD-skärmen.

Network Folder Path (Sökväg till nätverksmapp)

Skriv sökvägen till mappen på CIFS-servern dit du vill vidarebefordra inkommande fax.

Auth. Method (Autentiseringsmetod)

För att välja din autentiseringsmetod väljer du Auto, Kerberos, eller NTLMv2.

Username (Användarnamn)

Ange ett användarnamn (högst 96 tecken) som har behörighet att skriva data till mappen som angetts i fältet Network Folder Path (Sökväg till nätverksmapp). Om användarnamnet är en del av en domän anger du användarnamnet enligt något av följande format:

user@domain

domain\user

Password (Lösenord)

Ange lösenordet (upp till 32 tecken) som tillhör det användarnamn du skrev in i fältet Username (Användarnamn). Ange lösenordet igen i fältet Retype Password (Ange lösenord igen).

Kerberos Server Address (Kerberos serveradress)

När du väljer Kerberos för alternativet Auth. Method (Autentiseringsmetod) måste du skriva in Kerberos-serveradressen (till exempel: kerberos.example.com; upp till 64 tecken).

image
    Du måste konfigurera SNTP (tidsserver i nätverket) eller ställa in rätt datum, tid och tidszon på kontrollpanelen. Tiden måste överensstämma med den tid som används av Kerberos-servern och CIFS-servern.

SharePoint

Alternativ

Beskrivning

Profile Name (Profilnamn)

Ange ett namn för serverprofilen (upp till 15 alfanumeriska tecken). Maskinen visar namnet på LCD-skärmen.

SharePoint Site Address (Webbadress till SharePoint)

Kopiera och klistra in hela måladressen som visas i din webbläsares adressfält (t.ex.: http://SharePointSiteAddress/Shared%20Documents/Forms/AllItems.aspx) eller IP-adressen (t.ex.: http://192.168.0.1/Shared%20Documents/Forms/AllItems.aspx).

SSL/TLS

Om adressen i fältet SharePoint Site Address (Webbadress till SharePoint) börjar med ”https://”, kan du verifiera servercertifikatet genom att markera kryssrutan Verify Server Certificate (Verifiera servercertifikat).

Auth. Method (Autentiseringsmetod)

För att välja din autentiseringsmetod väljer du Auto, NTLMv2, Kerberos, eller Basic (Grundläggande). Om du väljer Auto identifieras autentiseringsmetoden automatiskt.

Username (Användarnamn)

Ange användarnamnet (högst 96 tecken) för en användare som har behörighet att skriva data till mappen som angetts i fältet SharePoint Site Address (Webbadress till SharePoint). Om användarnamnet är en del av en domän, anger du användarnamnet på något av följande sätt:

• user@domain
    • domain\user

Password (Lösenord)

Ange lösenordet (upp till 32 tecken) som tillhör det användarnamn du skrev in i fältet Username (Användarnamn). Ange lösenordet igen i fältet Retype Password (Ange lösenord igen).

Kerberos Server Address (Kerberos serveradress)

När du väljer Kerberos för alternativet Auth. Method (Autentiseringsmetod) måste du skriva in Kerberos-serveradressen (till exempel: kerberos.example.com; upp till 64 tecken).

7. Klicka på Submit (Skicka).
  8. För att ställa in funktionen för vidarebefordran av fax, gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Fax>Remote Fax Options (Alternativ för fjärrfax).
  9. Välj Forward to Network (Vidarebefordra till nätverk) i rullgardinsmenyn Fwd/Store/Cloud/Network (Vidareskicka/Lagra/Moln/Nätverk).
  10. Välj den filtyp som du vill använda.
  11. För att skriva ut en säkerhetskopia av inkommande fax, välj On (På) för Backup print (Säkerhetskopiera utskrift).
  12. Välj den profil som du vill använda i Network Profile (Nätverksprofil) rullgardinsmenyn.
  13. Skriv en tresiffrig fjärråtkomstkod i fältet Remote Access Code (Fjärråtkomstkod) om det behövs.
    image
    • Du kan använda siffrorna 0 till 9, * eller # för fjärråtkomstkoden.
    • Fjärråtkomstkoden måste skilja sig från fjärrkoderna för faxfunktionerna.
  14. Klicka på Submit (Skicka).