Hem > Säkerhet > Använda SSL/TLS > Hantera nätverksmaskinen säkert med SSL/TLS > Installera det självsignerade certifikatet för Windows-användare som administratör

Installera det självsignerade certifikatet för Windows-användare som administratör

• Följande steg är avsedda för Microsoft Edge. Om du använder en annan webbläsare, se din webbläsares dokumentation eller onlinehjälp för instruktioner om hur du installerar certifikat.
  • Se till att du har skapat ditt självsignerade certifikat med Webbaserad hantering.
  1. Högerklicka på ikonen Microsoft Edge och klicka sedan på Kör som administratör.
    Om skärmen User Account Control visas klickar du på Ja.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).
    Exempel:

https://192.168.1.2

image
    • Om du använder DNS (Domain Name System) eller har aktiverat ett NetBIOS-namn kan du ange ett annat namn som ”SharedPrinter” i stället för IP-adressen.

Till exempel: https://SharedPrinter

• Om du aktiverar ett NetBIOS-namn kan du också använda nodnamnet.

Till exempel: https://brn123456abcdef

• NetBIOS-namnet anges i nätverkskonfigurationsrapporten.
  3. Om din anslutning inte är privat klickar du på knappen Avancerat och fortsätter sedan till webbplatsen.
  4. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar står på baksidan av maskinen och är märkt med texten ”Pwd”.
  5. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Network (Nätverk)>Security (Säkerhet)>Certificate (Certifikat).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  6. Klicka på Export (Exportera).
  7. För att kryptera utdatafilen, skriv in ett lösenord i fältet Enter Password (Ange lösenord). Om fältet Enter Password (Ange lösenord) lämnas tomt krypteras inte filen för utmatning.
  8. Ange lösenordet igen i fältet Retype Password (Ange lösenord igen) och klicka sedan på Submit (Skicka).
  9. Klicka på den nedladdade filen för att öppna den.
  10. När Guiden Importera certifikat visas klickar du på Nästa.
  11. Klicka på Nästa.
  12. Vid efterfrågan skriver du in ett lösenord och klickar sedan på Nästa.
  13. Välj Placera alla certifikat i nedanstående arkiv och klicka sedan på Bläddra....
  14. Välj Betrodda rotcertifikatutfärdare och klicka sedan på OK.
  15. Klicka på Nästa.
  16. Klicka på Slutför.
  17. Klicka på Ja om fingeravtrycket (tumavtrycket) är korrekt.
  18. Klicka på OK.