Hjem > Nettverk > Nettverksfunksjoner > Videresende innkommende fakser til et sted på nettverket

Videresende innkommende fakser til et sted på nettverket

Relaterte modeller:MFC‑L5710DN / MFC‑L5710DW / MFC‑L5715DN / MFC‑L6710DW / MFC‑L6910DN / MFC‑L6915DN / MFC‑EX910
Sett opp en profil for å videresende innkommende fakser direkte til en mappe på en FTP-, SFTP-, CIFS- eller SharePoint-server.

• Vi anbefaler at du bruker den nyeste versjonen av disse nettleserne:
    • Microsoft Edge, Firefox og Google Chrome for Windows
    • Safari, Firefox og Google Chrome for Mac
    • Google Chrome for Android
    • Safari og Google Chrome for iOS
  • Kontroller at JavaScript og informasjonskapsler alltid er slått på – uansett hvilken webleser du bruker.

1. Start nettleseren.
  2. Skriv inn "https://maskinens IP-adresse" i nettleserens adressefelt (der "maskinens IP-adresse" er IP-adressen til maskinen din).

Eksempel:

https://192.168.1.2

3. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn passordet i feltet Login (Pålogging) og klikker deretter på Login (Pålogging).
    image
    Standardpassordet for å styre innstillingene på denne maskinen finner du bak på maskinen, og det angis ved «Pwd».
  4. Gå til navigasjonsmenyen, og klikk på Administrator>Network Profile (Nettverksprofil).
    image
    Start fra image hvis navigasjonsmenyen ikke vises til venstre på skjermen.
  5. Velg alternativet FTP, SFTP, Network (Nettverk) eller SharePoint og klikk deretter på Submit (Send).
  6. Sett opp profilen for din server ved bruk av en av de følgende tabellene:
    image

Bruk av følgende tegn kan forårsake en sendefeil: ?, /, \, ", :, <, >, | eller *.

FTP

Alternativ

Beskrivelse

Profile Name (Profilnavn)

Skriv inn et navn for denne serverprofilen (opptil 15 alfanumeriske tegn). Maskinen vil vise dette navnet på displayet.

Host Address (Vertsadresse)

Skriv inn vertsadressen (for eksempel: ftp.eksempel.no, opptil 64 tegn) eller IP-adressen (for eksempel: 192.23.56.189).

Port Number (Portnummer)

Endre Port Number (Portnummer)-innstillingen som brukes for å få tilgang til FTP-serveren. Standardinnstillingen er port 21. I de fleste tilfeller behøver du ikke å endre denne innstillingen.

Username (Brukernavn)

Skriv inn et brukernavn (opptil 32 tegn) til en bruker som har tillatelse til å skrive data til FTP-serveren.

Password (Passord)

Skriv inn passordet (opptil 32 tegn) som er knyttet til brukernavnet du skrev inn i Username (Brukernavn)-feltet. Skriv inn passordet igjen i Retype Password (Skriv inn passord igjen)-feltet.

SSL/TLS

Angi alternativet SSL/TLS for sikker videresending via SSL/TLS-kommunikasjon. Endre innstillingen CA Certificate (CA-sertifikat) ved behov.

Store Directory (Lagre katalog)

Skriv inn banen (opptil 255 tegn) til mappen på FTP-serveren som du vil videresende innkommende fakser til. Ikke skriv inn en skråstrek i starten av banen (korrekt eksempel: brother/abc).

Passive Mode (Passiv modus)

Sett Passive Mode (Passiv modus)-alternativet til av eller på, avhengig av konfigurasjonene av FTP-serveren og nettverksbrannmuren. Standardinnstillingen er på. I de fleste tilfeller behøver du ikke å endre denne innstillingen.

SFTP

Alternativ

Beskrivelse

Profile Name (Profilnavn)

Skriv inn et navn for denne serverprofilen (opptil 15 alfanumeriske tegn). Maskinen vil vise dette navnet på displayet.

Host Address (Vertsadresse)

Skriv inn vertsadressen (for eksempel: ftp.eksempel.no, opptil 64 tegn) eller IP-adressen (for eksempel: 192.23.56.189).

Username (Brukernavn)

Skriv inn et brukernavn (opptil 32 tegn) til en bruker som har tillatelse til å skrive data til SFTP-serveren.

Auth. Method (Godkjenningsmetode)

Velg Password (Passord) eller Public Key (Offentlig nøkkel).

Password (Passord)

Når du velger Password (Passord) for alternativet Auth. Method (Godkjenningsmetode), skriver du inn passordet (opptil 32 tegn) som er knyttet til brukernavnet du skrev inn i feltet Username (Brukernavn). Skriv inn passordet igjen i Retype Password (Skriv inn passord igjen)-feltet.

Client Key Pair (Klientnøkkelpar)

Når du velger Public Key (Offentlig nøkkel) for alternativet Auth. Method (Godkjenningsmetode), velger du typen pålitelighetskontroll.

Server Public Key (Offentlig nøkkel for server)

Velg typen pålitelighetskontroll.

Store Directory (Lagre katalog)

Skriv inn banen (opptil 255 tegn) til mappen på SFTP-serveren som du vil videresende innkommende fakser til. Ikke skriv inn en skråstrek i starten av banen (korrekt eksempel: brother/abc).

Port Number (Portnummer)

Endre Port Number (Portnummer)-innstillingen som brukes for å få tilgang til SFTP-serveren. Standardinnstillingen er port 22. I de fleste tilfeller behøver du ikke å endre denne innstillingen.

Network (Nettverk)

Alternativ Beskrivelse
    Profile Name (Profilnavn)

Skriv inn et navn for denne serverprofilen (opptil 15 alfanumeriske tegn). Maskinen vil vise dette navnet på displayet.

Network Folder Path (Nettverksmappebane)

Skriv inn banen til mappen på CIFS-serveren som du vil videresende innkommende fakser til.

Auth. Method (Godkjenningsmetode)

Vil du angi pålitelighetskontrollmetode, velger du Auto (Automatisk), Kerberos eller NTLMv2.

Username (Brukernavn)

Skriv inn et brukernavn (opptil 96 tegn) med tillatelse til å skrive data til mappen som er angitt i feltet Network Folder Path (Nettverksmappebane). Hvis brukernavnet er en del av et domene, må du skrive inn brukernavnet på én av følgende måter:

user@domain

domain\user

Password (Passord)

Skriv inn passordet (opptil 32 tegn) som er knyttet til brukernavnet du skrev inn i Username (Brukernavn)-feltet. Skriv inn passordet igjen i Retype Password (Skriv inn passord igjen)-feltet.

Kerberos Server Address (Kerberos-serveradresse)

Når du velger Kerberos for alternativet Auth. Method (Godkjenningsmetode), må du skrive type Kerberos' serveradresse (for eksempel: kerberos.example.com; inntil 64 tegn).

image
    Du må konfigurere SNTP (tidsserver for nettverk), eller du må angi riktig dato, klokkeslett og tidssone på kontrollpanelet. Tiden må samsvare med tiden som brukes av Kerberos-serveren og CIFS-serveren.

SharePoint

Alternativ

Beskrivelse

Profile Name (Profilnavn)

Skriv inn et navn for denne serverprofilen (opptil 15 alfanumeriske tegn). Maskinen vil vise dette navnet på displayet.

SharePoint Site Address (SharePoint-områdeadresse)

Kopier og lim inn hele måladressen som vises på adresselinjen til nettleseren (for eksempel: http://SharePointSiteAddress/Shared%20Documents/Forms/AllItems.aspx) eller IP-adressen (for eksempel: http://192.168.0.1/Shared%20Documents/Forms/AllItems.aspx).

SSL/TLS

Hvis adressen i SharePoint Site Address (SharePoint-områdeadresse)-feltet starter med "https://", kan du bekrefte serversertifikatet ved å krysse av Verify Server Certificate (Bekreft serversertifikat)-boksen.

Auth. Method (Godkjenningsmetode)

Vil du angi pålitelighetskontrollmetode, velger du Auto (Automatisk), NTLMv2, Kerberos eller Basic (Grunnleggende). Hvis du velger Auto (Automatisk), registreres pålitelighetskontrollmetoden automatisk.

Username (Brukernavn)

Skriv inn et brukernavn (opptil 96 tegn) til en bruker som har tillatelse til å skrive data til mappen som er angitt i feltet SharePoint Site Address (SharePoint-områdeadresse). Hvis brukernavnet er en del av et domene, angir du brukernavnet å en av følgende måter:

• user@domain
    • domain\user

Password (Passord)

Skriv inn passordet (opptil 32 tegn) som er knyttet til brukernavnet du skrev inn i Username (Brukernavn)-feltet. Skriv inn passordet igjen i Retype Password (Skriv inn passord igjen)-feltet.

Kerberos Server Address (Kerberos-serveradresse)

Når du velger Kerberos for alternativet Auth. Method (Godkjenningsmetode), må du skrive type Kerberos' serveradresse (for eksempel: kerberos.example.com; inntil 64 tegn).

7. Klikk på Submit (Send).
  8. Funksjonen for videresending av fax stiller du inn på navigasjonsmenyen, og deretter klikker du på Fax>Remote Fax Options (Alternativer for ekstern faks).
  9. Velg Forward to Network (Videresend til nettverk) fra Fwd/Store/Cloud/Network (Videresend/Lagre/Sky/Nettverk)-rullegardinlisten.
  10. Velg filtypen du vil bruke.
  11. Velg On (På) eller Backup print (Sikkerhetskopiutskrift) for å skrive ut en sikkerhetskopi av innkommende fakser.
  12. Velg profilen du vil bruke fra rullegardinlisten Network Profile (Nettverksprofil).
  13. Skriv en tresifret fjerntilgangskoden i Remote Access Code (Ekstern tilgangskode)-feltet hvis det er nødvendig.
    image
    • Du kan bruke tall fra 0 til og med 9, * eller # i fjerntilgangskoden.
    • Fjerntilgangskoden må være forskjellig fra fjernkodene for faksfunksjonene.
  14. Klikk på Submit (Send).