Hjem > Sikkerhet > Bruke SSL/TLS > Styre nettverksmaskinen på en sikker måte via SSL/TLS > Installere det selvsignerte sertifikatet for Windows-brukere som administrator

Installere det selvsignerte sertifikatet for Windows-brukere som administrator

• Følgende trinn er for Microsoft Edge. Hvis du bruker en annen nettleser, må du se i nettleserens dokumentasjon eller nettbaserte hjelp om hvordan du installerer sertifikater.
  • Pass på at du har opprettet det selvsignerte sertifikatet med Webbasert administrasjon.
  1. Høyreklikk på Microsoft Edge-ikonet og klikk deretter på Kjør som administrator.
    Hvis Brukerkontokontroll -skjermen kommer opp, klikk Ja.
  2. Skriv inn "https://maskinens IP-adresse" i nettleserens adressefelt (der "maskinens IP-adresse" er IP-adressen til maskinen din).
    Eksempel:

https://192.168.1.2

image
    • Hvis du bruker DNS (Domain Name System) eller aktiverer et NetBIOS-navn, kan du skrive inn et annet navn, som "DeltSkriver" i stedet for IP-adressen.

For eksempel: https://SharedPrinter

• Hvis du aktiverer et NetBIOS-navn, kan du også bruke nodenavnet.

For eksempel: https://brn123456abcdef

• NetBIOS-navnet er tilgjengelig i nettverkskonfigurasjonsrapporten.
  3. Hvis tilkoblingen ikke er privat, klikker du på Avansert-knappen og fortsetter til nettsiden.
  4. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn passordet i feltet Login (Pålogging) og klikker deretter på Login (Pålogging).
    image
    Standardpassordet for å styre innstillingene på denne maskinen finner du bak på maskinen, og det angis ved «Pwd».
  5. Gå til navigasjonsmenyen, og klikk på Network (Nettverk)>Security (Sikkerhet)>Certificate (Sertifikat).
    image
    Start fra image hvis navigasjonsmenyen ikke vises til venstre på skjermen.
  6. Klikk på Export (Eksporter).
  7. Hvis du vil kryptere utmatingsfilen, skriver du inn et passord i feltet Enter Password (Angi passord). Hvis Enter Password (Angi passord)-feltet er tomt, krypteres ikke utmatingsfilen.
  8. Skriv inn passordet igjen i Retype Password (Skriv inn passord igjen)-feltet, og klikk deretter på Submit (Send).
  9. Klikk på den nedlastede filen for å åpne den.
  10. Når Importveiviser for sertifikat vises, klikker du på Neste.
  11. Klikk på Neste.
  12. Skriv om nødvendig inn et passord, og klikk deretter på Neste.
  13. Velg Plasser alle sertifikater i følgende lager, og klikk deretter Bla gjennom....
  14. Velg Klarerte rotsertifiseringsinstanser, og klikk deretter på OK.
  15. Klikk på Neste.
  16. Klikk på Fullfør.
  17. Klikk Ja hvis fingeravtrykket (tommelavtrykket) er korrekt.
  18. Klikk på OK.