Hjem > Sikkerhet > Bruke IPsec > Introduksjon av IPsec

Introduksjon av IPsec

IPsec (Internet Protocol Security) er en sikkerhetsprotokoll som bruker en valgfri Internett-protokollfunksjon til å forhindre datamanipulering og sikre konfidensialiteten til data som overføres som IP-pakker. IPsec krypterer data sendt over nettverket, som utskriftsdata sendt fra datamaskiner til en skriver. Fordi dataene er kryptert på nettverksnivået, vil programmer som bruker en protokoll av et høyere nivå bruke IPsec selv om brukeren ikke er klar over at den brukes.

IPsec støtter følgende funksjoner:

• IPsec-overføringer

I henhold til IPsec-innstillingens betingelser sender og mottar den nettverkstilkoblede datamaskinen data til og fra den angitte enheten ved hjelp av IPsec. Når enhetene begynner å kommunisere ved hjelp av IPsec, utveksles nøkler ved hjelp av IKE (Internet Key Exchange) først. Deretter overføres de krypterte dataene ved hjelp av nøklene.

I tillegg har IPsec to driftsmoduser: transportmodus og tunnelmodus. Transportmodus brukes hovedsakelig for kommunikasjon mellom enheter og Tunnelmodus brukes i miljø som et VPN (Virtual Private Network).

image

For IPsec-overføringer er følgende betingelser nødvendige:

• En datamaskin som kan kommunisere med IPsec er koblet til nettverket.
    • Maskinen er konfigurert for IPsec-kommunikasjon.
    • Datamaskinen som er koblet til maskinen, er konfigurert for IPsec-tilkoblinger.
  • IPsec-innstillinger

Innstillingene som er nødvendige for tilkoblinger med IPsec. Disse innstillingene kan konfigureres med Webbasert administrasjon.

image

For å konfigurere IPsec-innstillingene må du bruke nettleseren på en datamaskin som er koblet til nettverket.