Home > Beveiliging > Gebruik SNMPv3 > Het netwerk van uw apparaat veilig beheren met behulp van SNMPv3

Het netwerk van uw apparaat veilig beheren met behulp van SNMPv3

SNMPv3 (Simple Network Management Protocol versie 3) zorgt voor gebruikersverificatie en gegevensversleuteling om netwerkapparaten veilig te kunnen beheren.
  1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://algemene naam" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "algemene naam" staat voor de algemene naam die u aan het certificaat hebt toegewezen; dit kan uw IP-adres, de naam van een knooppunt of domeinnaam zijn).
  3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  4. Ga naar het navigatiemenu en klik vervolgens op Netwerk>Netwerk>Protocol.
    image
    Begin bij image als het navigatiemenu niet wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm.
  5. Zorg ervoor dat de SNMP-instelling ingeschakeld is en klik vervolgens op Geavanceerde instellingen.
  6. Configureer de SNMP-instellingen.
    Optie
    Beschrijving
    Toegang lezen/schrijven SNMP v1/v2c

De afdrukserver gebruikt versie 1 en versie 2c van het SNMP-protocol. In deze modus kunt u alle toepassingen op uw apparaat gebruiken. Deze modus is echter niet veilig omdat de gebruiker niet wordt geverifieerd en de gegevens niet worden versleuteld.

Toegang lezen/schrijven SNMPv3 en alleen lezen v1/v2c

De afdrukserver gebruikt de lezen/schrijven-toegang van versie 3 en de alleen-lezen-toegang van versie 1 en versie 2c van het SNMP-protocol.

image

Wanneer u de modus Toegang lezen/schrijven SNMPv3 en alleen lezen v1/v2c gebruikt, is het mogelijk dat sommige toepassingen op uw apparaat die gebruikmaken van de afdrukserver niet correct werken omdat deze de alleen-lezen-toegang van versie 1 en versie 2c toelaten. Als u alle toepassingen wilt gebruiken, raden we de modus Toegang lezen/schrijven SNMP v1/v2c aan.

Toegang lezen/schrijven SNMPv3

De afdrukserver gebruikt versie 3 van het SNMP-protocol. Gebruik deze modus als u de afdrukserver veilig wilt beheren.

image

Let op het volgende wanneer u de modus Toegang lezen/schrijven SNMPv3 gebruikt:

• Behalve BRAdmin Professional worden alle toepassingen die gebruikmaken van SNMPv1/v2c geweerd. Gebruik de modus Toegang lezen/schrijven SNMPv3 en alleen lezen v1/v2c of Toegang lezen/schrijven SNMP v1/v2c om het gebruik van SNMPv1/v2c-toepassingen toe te staan.
  7. Klik op Indienen.
    image
    Selecteer de gewenste opties wanneer de protocolinstelopties weergegeven worden op het apparaat.
  8. Start uw apparaat opnieuw op om de configuratie te activeren.