Home > Beveiliging > E-mailberichten veilig verzenden of ontvangen > Verzenden of ontvangen van e-mailberichten configureren via Beheer via een webbrowser

Verzenden of ontvangen van e-mailberichten configureren via Beheer via een webbrowser

We bevelen aan om Beheer via een webbrowser te gebruiken voor de configuratie van het veilig verzenden van e-mailberichten met gebruikersverificatie, of het verzenden en ontvangen van e-mailberichten met behulp van SSL/TLS.

1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://IP-adres van apparaat" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van apparaat" staat voor het IP-adres van het apparaat).

Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  4. Ga naar het navigatiemenu en klik vervolgens op Netwerk>Netwerk>Protocol.
    image
    Begin bij image als het navigatiemenu niet wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm.
  5. Klik in het veld POP3/IMAP4/SMTP-client op Geavanceerde instellingen en controleer of POP3/IMAP4/SMTP-client de status Ingeschakeld heeft.
  6. Configureer de POP3/IMAP4/SMTP-client-instellingen.
    • Controleer of de e-mailinstellingen juist zijn door na het configureren een test-e-mail te verzenden.
    • Raadpleeg uw netwerkbeheerder of internetprovider (ISP) als u niet weet wat de instellingen van de POP3-/IMAP4-/SMTP-server zijn.
  7. Klik op Indienen wanneer u klaar bent.
    Het dialoogvenster Configuratie voor e-mail verzenden/ontvangen testen verschijnt.
  8. Volg de instructies in het dialoogvenster om de huidige instellingen te testen.