Home > Scannen > Scannen met de scanknop op uw apparaat > Gescande gegevens naar een e-mailontvanger verzenden

Gescande gegevens naar een e-mailontvanger verzenden

U kunt gescande gegevens rechtstreeks van het apparaat naar een e-mailontvanger verzenden zonder tussenkomst van een computer. Met deze functie kan het apparaat documenten scannen en deze naar een e-mailadres verzenden zonder dat het apparaat is verbonden met een computer. Om de gescande gegevens meteen met behulp van de iPrint&Scan-software op uw computer of de scanknop op uw apparaat als een bijlage naar uw standaardmailtoepassing te verzenden, gebruikt u in plaats daarvan de functie "Scannen naar e-mailbijlage".
  • Om gescande gegevens naar een e-mailontvanger te verzenden, moet u uw apparaat eerst configureren om te communiceren met uw netwerk en de e-mailserver die dient voor het verzenden en ontvangen van e-mail.
  • Configureer deze items met het bedieningspaneel van het apparaat of Beheer via een webbrowser.
  • Als u de functie Scannen naar e-mailserver wilt gebruiken, sluit u uw apparaat aan op het netwerk en opent u een SMTP-server. Configureer de volgende SMTP-e-mailinstellingen:
    • Serveradres

• Poortnummer

• Gebruikersnaam

• Type versleuteling (SSL of TLS)

• E-mailservercertificaat (indien gebruikt)

Als u niet over deze instellingen beschikt, neem dan contact op met uw e-mailprovider of netwerkbeheerder.

1. Plaats uw document.
  2. Druk op [Scannen]>[naar e-mailserver].
    image
    • Als u uw e-mailadres met uw gebruikers-ID heeft geregistreerd, verschijnt de optie [naar MijnE-mail] wanneer u zich aanmeldt bij het apparaat met Beveiligd functieslot, Active Directory-verificatie of LDAP-verificatie.
    • Om de gescande gegevens naar uw e-mailadres te verzenden, drukt u op [naar MijnE-mail]. Wanneer uw e-mailadres op de LCD verschijnt, drukt u op [Volg.].
    • Om deze functie in te schakelen gaat u in Beheer via een webbrowser naar het navigatiemenu en klikt u vervolgens op Scannen>Scannen naar e-mailserver. Selecteer Aan in het veld Verzend naar Mijn e-mail. Klik op Indienen.
  3. Voer een van de volgende handelingen uit om het e-mailadres van de bestemming in te voeren:
    • Om het e-mailadres handmatig in te voeren, drukt u op [Handmatig] en voert u vervolgens het e-mailadres in met behulp van het toetsenbord op de LCD. Druk op [OK] wanneer u klaar bent.

• Als het e-mailadres in het adresboek van het apparaat is opgeslagen, drukt u op [Adres boek] en selecteert u vervolgens het e-mailadres.

Druk op [OK].

4. Controleer het e-mailadres en druk vervolgens op [Volg.].
  5. (MFC-L6710DW/MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910) Om de instellingen te wijzigen, drukt u op [Opties] en selecteert u vervolgens de scaninstellingen die u wilt wijzigen.(DCP-L5510DW/MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN) Om de instellingen te wijzigen, drukt u op image[Opties] en selecteert u vervolgens de scaninstellingen die u wilt wijzigen. Sla deze stap over als u de standaardinstellingen gebruikt.
    • [2-zijdige scan] (MFC-L5710DN/MFC-L5710DW/MFC-L5715DN/MFC-L6710DW/MFC-L6910DN/MFC-L6915DN/MFC-EX910)
    • [Kleurinstelling]
    • [Resolutie]
    • [Bestandstype]
    • [Documentformaat]
    • [Helderheid]
    • [Contrast]

(alleen beschikbaar voor de opties [Kleur] en [Grijs])

• [Bestandsnaam]
    • [Stijl voor naam]
    • [Bestandsgrootte]

(alleen beschikbaar voor de opties [Kleur] en [Grijs])

• [Autom. recht]
    • [Geen lege pagina's]
    • [Gevoeligheid geen lege pag.]
    • [Achtergr.kleur verwijderen]

(alleen beschikbaar voor de opties [Kleur] en [Grijs])

• [Marge-instelling] (alleen op bepaalde modellen beschikbaar)
    • [Scheiding van documenten]
    • [Z/w TIFF-compressie]
    image
    • Als de knop [OK] wordt weergegeven op uw apparaat, drukt u op [OK].

• Om uw eigen standaardinstellingen in te stellen, drukt u na het wijzigen van de instellingen op de optie [Nieuwe standaard] en drukt u vervolgens op [Ja].

• Om de fabrieksinstellingen te herstellen, drukt u op [Fabrieksinstellingen] en vervolgens op [Ja].

• Om de instellingen als een snelkoppeling op te slaan, drukt u op [Opslaan als snelk.].

(Deze functie is mogelijk niet beschikbaar afhankelijk van uw apparaat-instellingen.)

6. Druk op [Start].
    Het apparaat begint met scannen. Als u de glasplaat van het apparaat gebruiken, volgt u de instructies op het aanraakscherm om de scantaak te vervolledigen.