Home > Beveiliging > Gebruik IPsec > Een IPsec-adressjabloon configureren met Beheer via een webbrowser

Een IPsec-adressjabloon configureren met Beheer via een webbrowser

1. Start uw webbrowser.
  2. Voer "https://IP-adres van apparaat" in de adresbalk van uw browser in (waarbij "IP-adres van apparaat" staat voor het IP-adres van het apparaat).

Bijvoorbeeld:

https://192.168.1.2

3. Voer zo nodig het wachtwoord in in het veld Log in en klik vervolgens op Log in.
    image
    Het standaardwachtwoord voor het beheer van de apparaatinstellingen vindt u op de achterzijde van het apparaat bij "Pwd".
  4. Ga naar het navigatiemenu en klik vervolgens op Netwerk>Beveiliging>IPsec-adressjabloon.
    image
    Begin bij image als het navigatiemenu niet wordt weergegeven aan de linkerkant van het scherm.
  5. Klik op de Verwijderen-knop om een Adressjabloon te wissen. Wanneer een Adressjabloon in gebruik is, kan het niet worden gewist.
  6. Klik op de Adressjabloon die u wilt aanmaken. De IPsec-adressjabloon verschijnt.
  7. Configureer de instellingen.
    Optie Beschrijving
    Naam sjabloon

Vul de naam voor de sjabloon in (max. 16 tekens).

Lokaal IP-adres
    • IP-adres

Geef het IP-adres op. Selecteer Alle IPv4-adressen, Alle IPv6-adressen, Alle Link-local IPv6-adressen of Aangepast uit de vervolgkeuzelijst.

Als u in de vervolgkeuzelijst Aangepast selecteert, voert u in het tekstvak het IP-adres (IPv4 of IPv6) in.

• IP-adresbereik

Vul in de tekstvelden het eerste en laatste IP-adres voor het IP-adresbereik in. Als het begin- en eind-IP-adres niet gestandaardiseerd zijn voor IPv4 of IPv6 of als het eind-IP-adres lager ligt dan het beginadres, zal er zich een fout voordoen.

• IP-adres/voorvoegsel

Geef het IP-adres op met behulp van de CIDR-notatie.

Bijvoorbeeld: 192.168.1.1/24

Omdat het voorvoegsel wordt opgegeven in de vorm van een 24-bits subnetmasker (255.255.255.0) voor 192.168.1.1, zijn de adressen 192.168.1.xxx geldig.

Extern IP-adres
    • Willekeurig

Als u Willekeurig selecteert, worden alle IP-adressen ingeschakeld.

• IP-adres

Voer het opgegeven IP-adres (IPv4 of IPv6) in het tekstvak in.

• IP-adresbereik

Voer het eerste en laatste IP-adres voor het IP-adresbereik in. Als het eerste en laatste IP-adres niet gestandaardiseerd zijn voor IPv4 of IPv6 of als het laatste IP-adres lager ligt dan het eerste adres, zal er zich een fout voordoen.

• IP-adres/voorvoegsel

Geef het IP-adres op met behulp van de CIDR-notatie.

Bijvoorbeeld: 192.168.1.1/24

Omdat het voorvoegsel wordt opgegeven in de vorm van een 24-bits subnetmasker (255.255.255.0) voor 192.168.1.1, zijn de adressen 192.168.1.xxx geldig.

8. Klik op Indienen.
    image

Wanneer u de instellingen voor de momenteel gebruikte sjabloon wijzigt, moet u uw apparaat opnieuw opstarten om de configuratie te activeren.