IEEE 802.1x-verificatiemethodes

EAP-FAST

Cisco Systems, Inc. heeft Extensible Authentication Protocol-Flexible Authentication via Secured Tunneling (EAP-FAST) ontwikkeld dat gebruikmaakt van een gebruikers-ID en wachtwoord voor de verificatie, en van symmetrische sleutelalgoritmes voor het verkrijgen van een getunneld verificatieproces.

Het Brother-apparaat biedt ondersteuning voor de volgende interne verificatiemethoden:

• EAP-FAST/NONE
  • EAP-FAST/MS-CHAPv2
  • EAP-FAST/GTC

EAP-MD5 (bedraad netwerk)

Extensible Authentication Protocol-Message Digest Algorithm 5 (EAP-MD5) maakt gebruik van een gebruikers-ID en een wachtwoord voor vraag-antwoordverificatie.

PEAP
Protected Extensible Authentication Protocol (PEAP) is een versie van de EAP-methode die door Cisco Systems, Inc., Microsoft Corporation en RSA Security is ontwikkeld. PEAP maakt een versleutelde Secure Sockets Layer (SSL)/Transport Layer Security (TLS)-tunnel tussen een client en een verificatieserver voor de verzending van een gebruikers-ID en wachtwoord. PEAP zorgt voor een wederzijdse verificatie tussen de server en de client.

Het Brother-apparaat biedt ondersteuning voor de volgende interne verificaties:

• PEAP/MS-CHAPv2
  • PEAP/GTC

EAP-TTLS

Extensible Authentication Protocol-Tunneled Transport Layer Security (EAP-TTLS) werd ontwikkeld door Funk Software en Certicom. EAP-TTLS maakt een versleutelde SSL-tunnel naar PEAP tussen een client en een verificatieserver voor de verzending van een gebruikers-ID en wachtwoord. EAP-TTLS zorgt voor een wederzijdse verificatie tussen de server en de client.

Het Brother-apparaat biedt ondersteuning voor de volgende interne verificaties:

• EAP-TTLS/CHAP
  • EAP-TTLS/MS-CHAP
  • EAP-TTLS/MS-CHAPv2
  • EAP-TTLS/PAP

EAP-TLS

Extensible Authentication Protocol-Transport Layer Security (EAP-TLS) vereist verificatie van het digitale certificaat bij zowel een client als een verificatieserver.