Home > Beveiliging > Gebruik SSL/TLS > Inleiding tot SSL/TLS > Een korte geschiedenis van SSL/TLS

Een korte geschiedenis van SSL/TLS

SSL/TLS werd oorspronkelijk gemaakt om webverkeerinformatie te beveiligen, vooral voor het verzenden van gegevens tussen webbrowsers en servers. SSL evolueerde naar een universele oplossing voor onlinebeveiliging en wordt nu gebruikt voor andere toepassingen zoals Telnet, printers en FTP-software. De originele toepassing van SSL/TLS wordt vandaag nog steeds gebruikt door heel wat onlineverkopers en banken voor het beveiligen van gevoelige gegevens zoals kredietkaartnummers, klantengegevens enz.

SSL/TLS past extreem complexe coderingstechnieken toe en wordt overal ter wereld vertrouwd door banken.