Home > Routineonderhoud > Het apparaat schoonmaken > De drumeenheid schoonmaken

De drumeenheid schoonmaken

Als er punten of andere herhalende markeringen met een interval van 94 mm op uw afdruk staan, dan bevat de drum mogelijk vreemd materiaal, zoals lijm van een etiket, op het drumoppervlak.

1. Controleer of het apparaat in de stand Gereed staat.
  2. Druk op image[Instellingen]>[Alle instellingen]>[Print lijsten]>[Drumstippen afdrukken].
  3. Druk op [Ja].
    De drumcontrolepagina wordt afgedrukt.
  4. Druk op image.
  5. Houd image ingedrukt om het apparaat uit te schakelen.
  6. Open het frontdeksel.
    image
  7. Verwijder de module met de tonercartridge en drumeenheid uit het apparaat.
    image
  8. Duw de groene vergrendelhendel omlaag en haal de tonercartridge uit de drumeenheid.
    image
  9. Draai de drumeenheid zoals getoond in de afbeelding. Zorg ervoor dat het wieltje van de drumeenheid (1) zich aan de linkerkant bevindt.
    image
  10. Gebruik de genummerde markeringen naast de drumrol om de markering op de drum te vinden. Een punt in kolom 2 op de controlepagina betekent bijvoorbeeld dat er zich een markering in drumzone "2" bevindt.
    image
  11. Draai de rand van de drumeenheid naar u toe terwijl u het oppervlak van de drum controleert om de markering te vinden.
    image
    BELANGRIJK
    • Raak het oppervlak van de drumeenheid behalve de rand NIET aan om problemen met de afdrukkwaliteit te vermijden.
  12. Wrijf zachtjes op het oppervlak van de drumeenheid met een droge katoenen doek tot de markering of het vreemde materiaal van het oppervlak eraf komt.
    image
    OPMERKING
    Reinig het oppervlak van de lichtgevoelige drum NIET met een scherp voorwerp of met een vloeistof.
  13. Plaats de tonercartridge stevig in de drumeenheid tot de tonercartridge vastklikt.
    image
    image
    Zorg ervoor dat u de tonercartridge correct plaatst. Zoniet, kan hij van de drumeenheid loskomen.
  14. Plaats de module met de tonercartridge en de drumeenheid terug in het apparaat.
    image
  15. Sluit het frontdeksel van het apparaat.
  16. Druk op image om het apparaat aan te zetten.