Hjem > Nettverk > Innstillinger for trådløst nettverk > Bruk det trådløse nettverket > Konfigurer maskinen din for et trådløst bedriftsnettverk

Konfigurer maskinen din for et trådløst bedriftsnettverk

Før du konfigurerer maskinen, anbefaler vi at du skriver ned innstillingene for det trådløse nettverket. Du trenger denne informasjonen før du fortsetter med konfigurasjonen.

1. Kontroller og skriv ned nåværende innstillinger for det trådløse nettverket.
    Nettverksnavn (SSID)

Authentication Method (Pålitelighetskontrollmetode) Krypteringsmodus Bruker-ID Passord
    EAP-FAST/NONE AES
    TKIP
    EAP-FAST/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    EAP-FAST/GTC AES
    TKIP
    PEAP/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    PEAP/GTC AES
    TKIP
    EAP-TTLS/CHAP AES
    TKIP
    EAP-TTLS/MS-CHAP AES
    TKIP
    EAP-TTLS/MS-CHAPv2 AES
    TKIP
    EAP-TTLS/PAP AES
    TKIP
    EAP-TLS AES -
    TKIP -

Eksempel:

Nettverksnavn (SSID)
    HELLO
    Authentication Method (Pålitelighetskontrollmetode) Krypteringsmodus Bruker-ID Passord
    EAP-FAST/MS-CHAPv2 AES Brother 12345678
    image
    • Hvis du konfigurerer maskinen ved hjelp EAP-TLS-pålitelighetskontroll, må du installere klientsertifikatet som er utstedt av en sertifikatinstans før du starter konfigurasjonen. Kontakt nettverksadministratoren om klientsertifikatet. Hvis du har installert mer enn ett sertifikat, anbefaler vi at du skriver ned sertifikatnavnet du vil bruke.

• Hvis du bekrefter at maskinen bruker det vanlige navnet på serversertifikatet, anbefaler vi at du skriver ned det vanlige navnet før du starter konfigurasjonen. Kontakt nettverksadministratoren om det vanlige navnet på nettverkssertifikatet.

2. Trykk på image [Innstill.]>[Nettverk]>[WLAN(Wi-Fi)]>[Finn Wi-Fi-nettverk].
  3. Når [Aktivere WLAN?] vises, trykk på [Ja].
    Veiviseren for trådløst oppsett starter. Trykk på [Nei] for å avbryte.
  4. Maskinen søker etter nettverket og viser en liste over tilgjengelige SSID-er. Trykk på image eller image for å vise [<Ny SSID>]-alternativet og trykk deretter på det.
  5. Trykk på [OK].
  6. Skriv SSID-navnet og trykk deretter på [OK].
    image
    Mer informasjon om hvordan du skriver inn tekst, imageimage Beslektet informasjon
  7. Trykk på image eller image for å velge autentiseringsmetode, og trykk deretter på den.
  8. Gjør ett av følgende:
    • Hvis du valgte alternativet [EAP-FAST], [PEAP] eller [EAP-TTLS], velger du den interne pålitelighetskontrollmetoden [NONE], [CHAP], [MS-CHAP], [MS-CHAPv2], [GTC] eller [PAP].
      image

Avhengig av pålitelighetskontrollmetoden din, varierer de tilgjengelige interne pålitelighetskontrollmetodene.

Velg krypteringstypen [TKIP+AES] eller [AES].

Velg verifiseringsmetoden [Ingen verifisering], [CA] eller [CA + Server-ID].

• Hvis du valgte alternativet [CA + Server-ID], må du skrive inn server-ID-en, bruker-ID-en og passord (hvis nødvendig), og deretter trykke på [OK] for hvert alternativ.
      • For andre valg, skriver du inn bruker-ID-en og passordet, og deretter trykker du på [OK] for hvert alternativ.
      image
      Hvis du ikke har importert et CA-sertifikat til maskinen, viser maskinen [Ingen verifisering].
    • Hvis du valgte alternativet [EAP-TLS], må du velge krypteringstypen [TKIP+AES] eller [AES].

Maskinen vil vise en liste over tilgjengelige klientsertifikater, velger du sertifikatet som du ønsker.

Velg verifiseringsmetoden [Ingen verifisering], [CA] eller [CA + Server-ID].

• Hvis du valgte alternativet [CA + Server-ID], må du skrive inn server-ID-en og bruker-ID-en, og deretter trykke på [OK] for hvert alternativ.
      • For andre valg, skriver du inn bruker-ID-en, og deretter trykker du på [OK].
  9. Maskinen prøver å koble til den trådløse enheten som du har valgt.
Hvis den trådløse enheten er riktig tilkoblet, viser LCD-skjermen [Tilkoblet].

Du har fullført konfigurasjonen av det trådløse nettverket. Hvis du vil installere driverne og programvaren som trengs for å bruke maskinen, går du til modellens Nedlastinger-side på support.brother.com.