Hem > Nätverk > Nätverksfunktioner > Konfigurera och hantera LDAP-sökning > Ändra konfigurationen för LDAP med hjälp av Webbaserad hantering

Ändra konfigurationen för LDAP med hjälp av Webbaserad hantering

Använd webbaserad hantering för att konfigurera dina LDAP-inställningar i en webbläsare.
  1. Starta webbläsaren.
  2. Ange ”https://maskinens IP-adress” i webbläsarens adressfält (där ”maskinens IP-adress” är maskinens IP-adress).

Till exempel:

https://192.168.1.2

3. Om så krävs skriver du in lösenordet i Login (Logga in)-fältet och klickar därefter på Login (Logga in).
    image
    Standardlösenordet för att hantera maskinens inställningar står på baksidan av maskinen och är märkt med texten ”Pwd”.
  4. Gå till navigeringsmenyn och klicka sedan på Network (Nätverk)>Network (Nätverk)>Protocol (Protokoll).
    image
    Starta från image om navigeringsmenyn inte visas på skärmens vänstra sida.
  5. Markera kryssrutan LDAP och klicka sedan på Submit (Skicka).
  6. Starta om Brother-maskinen för att aktivera konfigurationen.
  7. På datorn går du till navigeringsmenyn i Webbaserad hantering och klickar sedan på Address Book (Adressbok)>LDAP.
    • LDAP Search (LDAP-sökning)
    • LDAP Server Address (LDAP-serveradress)
    • Port (Standardporten är port 389.)
    • Authentication (Autentisering)
    • Username (Användarnamn)

Detta val är tillgängligt beroende på vilken autentiseringsmetod som används.

• Password (Lösenord)

Detta val är tillgängligt beroende på vilken autentiseringsmetod som används.

image
      • Om LDAP-servern stöder Kerberos-autentisering rekommenderar vi att du väljer Kerberos som Autentiseringsinställning. Det ger dig en kraftfull autentisering mellan LDAP-servern och din maskin.
      • Du måste konfigurera SNTP-protokollet (tidsserver i nätverket) eller så måste du ställa in korrekt datum, tid och tidszon på kontrollpanelen för Kerberos-autentisering.
    • Kerberos Server Address (Kerberos Serveradress)

Detta val är tillgängligt beroende på vilken autentiseringsmetod som används.

• Search Root (Sökrot)
    • Timeout for LDAP (Timeout för LDAP)
    • Attribute of Name (Search Key) (Attribut för namn (söknyckel))
    • Attribute of E-mail (E-postattribut)
    • Attribute of Fax Number (Attribut för faxnummer)
  8. Klicka på Submit (Skicka) när du är klar. Kontrollera att Status-fältet är OK.