Angi IP-adressen og nettverksmasken

Bruke BRAdmin Light til å konfigurere maskinen din for nettverksskriveren

BRAdmin Light

BRAdmin Light er et verktøy for første installasjon av Brother-nettverkstilkoblede enheter. Det kan også søke etter Brother-produkter i et TCP-IP-nettverk, se statusen og konfigurer grunnleggende nettverksinnstillinger, som IP-adresse. BRAdmin Light er tilgjengelig for Windows® 2000/XP, Windows Vista™ og Mac OS® X 10.2.4 eller høyere.

Slik konfigurerer du maskinen med BRAdmin Light

Merk Merk
•
Bruk BRAdmin Light som finnes på CD-ROM-en som fulgte med ditt Brother-produkt. Du kan også laste ned den nyeste versjonen av Brother BRAdmin Light fra http://solutions.brother.com.
•
Hvis du trenger mer avansert skriveradministrasjon, bruk den nyeste Brother BRAdmin Professional-versjonen som er tilgjengelig for nedlasting fra http://solutions.brother.com. Dette er bare tilgjengelig for Windows®-brukere.
•
Hvis du bruker en brannmur på datamaskinen, må du deaktivere den før installasjon. Når du er sikker på at du kan skrive ut, kan du aktivere brannmuren igjen.
•
Nodenavn: Nodenavn vises i gjeldende BRAdmin Light-vindu. Standardnodenavnet for nettverkskortet i maskinen er "BRNxxxxxxxxxxxx" ("xxxxxxxxxxxx" er maskinens Ethernet-adresse).1
•
Som standard er det ikke nødvendig med passord. For å stille inn et passord kan du dobbeltklikke på enheten du vil stille inn passord for. Klikk på kategorien Kontroll, og klikk deretter på Endre passord. Skriv inn det nye passordet.
1
Standardnodenavnet for DCP560CN er "BRN_xxxxxx" ("xxxxxx" er de seks siste sifrene i Ethernet-adressen).
1
Start BRAdmin Light.
•
For Windows® 2000/XP og Windows Vista™
Klikk på Start / Alle programmer1 / Brother / BRAdmin Light / BRAdmin Light.
1
Programmer for Windows® 2000-brukere
•
For brukere av Mac OS® X 10.2.4 eller høyere
Dobbeltklikk på Macintosh HD (Startup Disk) / Library / Printers / Brother / Utilities / BRAdmin Light.jar-filen.
2
BRAdmin Light søker automatisk etter nye enheter.
3
Dobbeltklikk på den ukonfigurerte enheten.
Windows®
Skjermbilde
Macintosh®
Skjermbilde
Merk Merk
•
Hvis utskriftsserveren tilbakestilles til fabrikkinnstillingene uten at man bruker en DHCP-/BOOTP-/RARP-server, vil enheten vises som Unconfigured i skjermbildet for BRAdmin Light.
•
Du finner nodenavnet og Ethernet-adressen ved å skrive ut nettverkskonfigurasjonslisten. Se Skrive ut nettverkskonfigurasjonsliste for informasjon om hvordan du skriver ut nettverkskonfigurasjonslisten på din utskriftsserver.
4
Velg Statisk fra BOOT method. Angi IP-adresse, Nettverksmaske og Gateway (hvis det trengs) for utskriftsserveren.
Windows®
Skjermbilde
Macintosh®
Skjermbilde
5
Klikk på OK.
6
Når du har konfigurert IP-adressen riktig, vises Brothers utskriftsserver i listen over enheter.